Kritikstorm mot SVT:s julkalender Panik i tomteverkstan

Årets julkalender på SVT
I premiäravsnittet av Panik i tomteverkstan slår skådespelaren Per Andersson hål i myten om tomten.
Nu riktar tittarna skarp kritik mot SVT:s julkalender 2019.
– Vi blev chockade!, skriver en person i en kommentar.
Annons

Idag var det premiär för årets julkalender på SVT. Panik i tomteverkstan är en stjärnspäckad berättelse som utspelar sig hos tomtefamiljen på Nordpolen. Komikern Per Andersson, 43, spelar rollen som tomtefar och hans motspelare Pernilla Wahlgren, 51, har rollen som tomtemor. I rollen som tomtemormor ses Pernillas egna mamma – skådespelaren Christina Schollin, 81.

Per Anderssons replik i julkalender chockar SVT-tittarna

Att titta på julkalendern är en stående tradition för många svenskar och förväntningarna är ofta höga på att SVT ska leverera ett program som passar såväl barn som vuxna.

Annons
Annons

I kommentarsfältet på kanalens Facebook-sida är reaktionerna efter det första avsnittet många. En hel del människor tycker att Panik i tomteverkstan är en riktig succé – men många tittare har regerat starkt på en scen med Per Andersson där han uttrycker en oro över att många har slutat tro på tomten.

– Nästan alla föräldrar klär ut sig till mig på julafton och dåligt dessutom med någon kudde som mage. De där fåntrattarna urholkar mitt varumärke, men det finns inget som går upp mot den äkta varan, säger han i programmet.

Starka reaktioner efter premiären av Panik i tomteverkstan

Nu väller kritiken in i kommentarsfältet på SVT:s Facebook-sida.

Annons

”Hur gick tankarna när man i 1:a avsnittet lyfter frågan kring att det INTE är tomten som kommer på julafton, utan det föräldrar med tomtemask och lösskägg. Alltså va fan!!”, skriver en person.

”Vi blev chockade! Vet inte om barnen kommer få fortsätta se denna faktiskt. Synd då jag tror att den kan vara riktigt bra men riktigt dåligt av dom att nästa förstöra såhär”, skriver en annan.

Nu väljer kanalen att besvara tittarna i en kommentar till inlägget. De råder dem att fortsätta följa resten av säsongen för att se hur de knyter ihop säcken.

”Detta är ju bara första avsnittet så den här paniken kommer ju byggas upp med olika slags problem – men de kommer såklart kämpa för julen, tomtebyn och Tomten själv under följande avsnitt! De kommer kämpa in i det sista för att se till så att han inte ifrågasätts längre”, skriver SVT i en kommentar.

Annons

FOTO: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…