Kristin Kaspersen berättar sanningen om scenerna i Let’s dance

Kristin Kaspersen tävlar i semifinalen av Let's dance till en väldigt stark låt.
Kristin Kaspersen är en av semifinalisterna av Let's dance 2019. För Hänt berättar hon om den gripande låten och dansen som hon och danspartnern Calle Sterner kommer uppträda med och avslöjar att saker och ting inte är som det kanske verkar på tv.
Annons

Underhållningsprogrammet Let’s dance på TV4 lider mot sitt slut. Endast tre danspar återstår i tävlingen när det är dags för semifinal. Alla par kommer att dansa två nummer var, och en av dessa kommer vara fri tolkning.

Annons

Programledaren Kristin Kaspersen, 49, och danspartnern Calle Sterner, 29, kommer först att dansa en vals och sedan till den fria tolkningen kommer This is me från The greatest showman att spelas, en låt som betyder väldigt mycket för Kristin.

– Jag blev så oerhört glad när jag fick den här låten för den är så stark, säger Kristin till Hänt.

Annons

”Folk pratar osanningar”

This is me handlar om att våga stå för den man är och att inte låta människor runt omkring trycka ner dig. En del av texten går så här:

”När de skarpaste orden vill slå ner mig, ska jag sända en flod och dränka dem. Jag är modig, jag har blåmärken. Jag är den jag är menad att vara, det här är jag”.

För Kristin Kaspersen är låten därför otroligt stark, berättar hon för Hänt. Hon menar att problemet är att en negativ kommentar kan påverka otroligt mycket, vilket hon sett både hos sig själv men också hos vänner i hennes närhet och hos andra människor.

Något som programledaren inte har tålamod för är människor som trycker ner andra för att lyfta sig själv.

Annons

– När folk snackar osanningar om andra eller dömer är det ofta för att de vill trycka ner andra för att lyfta sig själv. Jag ogillar det skarpt. Var glad när andra lyckas, säger Kristin.

Lyfter fram saker som är känsligt

Kristin Kaspersen berättar att hon själv upplevt människor som försökt att trycka ner henne och gett henne skällsord i sitt liv – och självklart har det gjort ont. Samtidigt trycker tv-profilen på att det finns många människor som har haft, och har, det väldigt mycket värre.

– Låten berör mig så mycket. Det jag varit med om är ingenting om vi ser hur det ser ut i delar av världen, hur människor utsätt för trakasserier. Så det här dansnumret är så viktigt för mig, säger Kristin Kaspersen.

Fokus under fredagens dans kommer därför inte vara på Kristin själv, men grunden i dansen är det hon själv har upplevt. Hon pekar också på hur det kanske framkommer i Let’s dance som att hennes liv varit väldigt tufft, men att hon egentligen har ett jättefint liv.

Annons

– Ofta i det här programmet så blir det att man lyfter saker som har varit känsligt och då kan det ibland låta som att mitt liv har varit så här hela tiden, för att man pekar på specifika händelser och i dansen så är det så mycket uttryck, och då blir det ju oftast att man letar efter vad jag gjorde när jag var liten, hur kände jag då? säger Kristin.

Hon fortsätter:

– Men jag har verkligen haft en fantastisk uppväxt och ett fantastiskt liv, förklarar hon.

Kristin säger att hon har fantastiska vänner runtomkring sig, som lyfter henne hela tiden och menar att den styrkan som det ger vill hon sprida vidare till andra.

Kristin om deltagarnas stöd

Till och med mellan deltagarna i årets Let’s dance har hyllningar till varandras danser och prestationer varit mer regel än undantag.

Annons

– Vi alla deltagare här är så olika: var vi kommer ifrån eller vem vi älskar eller inte. Men alla får utlopp för att vara den som de vill vara och alla respekteras för det. Det är ju därför det inte har varit någon konkurrens. Går det bra för någon så blir man skitglad. För alla ser hur alla är unika, säger Kristin Kaspersen.

Let’s dance sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

Av: Sarah Mansouri, Stina Dahlgren

FOTO: FOTO: TT/Olle Sporrong, TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…