Kristin Kaspersen avslöjar hemligheten bakom Let’s dance-succén

Kristin Kaspersen i Let's dance
Kristin Kaspersen är en av de kändisar som fortfarande är med och tävlar om vinsten av Let's dance 2019. Varje fredag har hon hyllats för danserna som hon gör tillsammans med danspartnern Calle Sterner. För Hänt avslöjar Kristin nu vad knepet bakom hennes framgångar är.
Annons

Inför kvällens Let’s dance på TV4 är det fem danspar kvar som tävlar. Kristin Kaspersen, 49, Linnéa Claeson, 27, Lance Hedman Graaf, 18, Magdalena Forsberg, 51, och Robin Bengtsson, 29, är de kändisar som fortfarande är med och tävlar om att vinna den berömda glasskon.

Temat för den här veckan är musikaler och därför bjuder juryn in en gästmedlem denna vecka, nämligen Pernilla Wahlgren, 51.

Kristin och hennes danspartner Calle Sterner, 29, kommer att dansa en pasodoble, vilken är en energisk och livlig dans som ses som Spaniens nationaldans. När Hänt träffar Kristin och Calle på repetitionerna inför fredagens sändning försöker de förklara hur dansstegen i en sådan dans är.

– Kraftfulla och äventyrliga, säger Kristin till Hänt.

Musiken de valt för att komma i musikalstämning är från Mamma mia.

Under gårdagen blev det dock kanske lite väl kraftfullt. Kristin delade nämligen med sig av nyheten att hon skadat sig rejält under dansträningen.

”Liten olycka idag på dansträningen. Jag föll på huvudet efter ett lyft. Eftersom jag blödde rätt ordentligt kom ambulans för pannan behövdes sy”, skrev Kristin på Instagram.

Men tv-profilen ger knappast upp i första taget – redan tre timmar och nio stygn senare var hon tillbaka i danslokalen och tränade lite lätt.

Hyllar danspartnern Calle Sterner

Under veckorna i Let’s dance har Kristin Kaspersen hunnit vinna många hjärtan och både hon och Calle hyllas på sociala medier. De imponerar även på juryn som gett dem höga poäng varje fredag.

När Hänt frågar hur det känns att hyllas så pass mycket av juryn, säger hon att hon blir glad och att det till stor del beror på Calle som är en bra lärare.

– Nej, men jag blir ju superglad, därför att för mig handlar det ju om att jag har världens bästa danslärare och ska försöka lära mig den här dansen på en vecka, säger Kristin Kaspersen.

Tv-profilen har en teori om varför hon och dansen går så bra ihop och den teorin stavas glädje och nyfikenhet.

–Det har varit min glädje att gå in i det här med att: tänk vad många danser som jag kommer att få testa. För mig handlar det jättemycket om att leverera dansen och få med mig så mycket kunskap om dansen som jag bara kan under veckan. Och jag tror att den inställningen fungerar för mig – jag vill leverera dansen och underhållning för tittarna. Och det hoppas jag juryn ska gilla, säger Kristin och fortsätter sedan:

–Jag gör det här för att jag vill verkligen lära mig att göra ett bra nummer tillsammans med Calle och för att folk där hemma ska få en bra underhållning. Har jag det fokuset så hoppas jag att juryn gillar det.

Det verkar ju ha funkat hittills uppenbarligen!

–Ja och det är ju superkul! Det som varit roligt är också att jag får testa alla tiodanser, jag har gillat dans sen jag var liten men har alltid undrat hur bra jag kan bli. Det är ju också det som är lite min grej, att jag vill testa hur bra jag kan bli, säger Kristin till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…