Kim Lilja om dolda kampen – under direktsändningen av Idol

Kim Lilja fick problem med rösten när rökeffekten satt sig i halsen.
Det blev mer än vad han tänkt sig – och det kändes i halsen.
Nu berättar Kim Lilja om den oväntade händelsen i Idol mitt under hans framträdande.
– Det klibbar liksom ihop, säger han till Hänt.
Annons

Idol 2019 är i full gång på TV4 och det är nu endast sju idoler kvar i kampen om att vinna segern i Globen den 6 december. I den femte fredagsfinalen var temat ”Tack för allt England!” och Kim Lilja, 25, sjöng låten Roxanne av The Police.

Annons

Men allt gick inte exakt som Kim Lilja tänkt sig. I Idols livesändning på deras Instagram-konto berättar han att rökeffekten på scenen gjorde honom helt torr i munnen, vilket gjorde det svårare att sjunga. Han säger att han såklart visste att röken skulle komma, men kanske inte så mycket som det faktiskt blev.

– Den där röken alltså… Vad torr man blir i munnen av den, säger han och fortsätter:

– Det var jättemycket.

Annons

När Hänt träffar Kim Lilja efter framträdandet berättar han mer om upplevelsen på scenen. Han menar på att det inte var något stort hinder, men att det påverkade sången då han kände sig så pass torr i munnen.

– Röken är så tjock så det klibbar liksom ihop lite i munnen, säger han.

”Någon ton försvann”

Kim förklarar att det slog honom efter framträdandet hur det hade påverkat hans sång.

– Man blir lite torr i munnen av det, men det är inget man bryr sig om där och då. Men det är när man går av sedan som man tänker på det, säger Kim Lilja till Hänt.

Hade du inte övat med röken?

– Jo, jag hade övat med det. Det är egentligen ingenting, men det är speciellt när man väl står på scenen. Men det är inget jag kan skylla på.

Annons

Han berättar att han trots röken är nöjd med sitt framträdande och att han är glad att han fick gå vidare till nästa fredagsfinal.

– Det känns väldigt bra. Det var lite med rösten bara, att någon ton bara försvann sådär, men jag är jättenöjd annars, säger han.

Idol visas fredagar klockan 20.00 på TV4 och TV4 play. 

FOTO: TT/Mattias Hansson

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…