TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Juryns oväntade kupp i Idol 2018: "Jobbiga ni är"

13 sep, 2018 
AvJonna Friberg Wennerberg
Idoljuryn chockar alla
Idol 2018 lägger i en högre växel och snart drar fredagsfinalerna igång. I kvällens avsnitt chockar dock juryn alla totalt när de gör en vändning som ingen var beredd på.
Annons

Idol 2018 är i slutskedet och efter kvällens avsnitt har de sina deltagare färdiga inför den spännande kvalveckan. Det är under kvalveckan som tittarna blandas in för första gången och kommer att få bestämma vilka 12 som till slut kommer att stå på scenen i Idol-studion och kämpa för utmärkelsen Idol 2018.

Som vanligt är det juryn bestående av Kishti Tomita, 54, Alexander Kronlund, 46, Nikki Amini, 33, och Anders Bagge, 50, som sätter domen innan tittarna tar över makten. Under veckans gång har de sökande fått besked om huruvida de gått vidare eller inte i tävlingen och en hel del tårar har runnit, både av glädje och sorg. Tittarfavoriten Bragi Bergsson är sist ut att få det tuffa beskedet som antingen kommer krossa hans drömmar eller föra honom ett steg närmre.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Sången har vi hört kan vara fantastiskt, artisteriet känns lite suddigt. Där har vi försökte övertala varandra. Det har varit, av alla, det svåraste beslutet skulle jag säga. Förstår du om vi säger att du inte har vad som krävs?, säger Alexander Kronlund i kvällens program.

Annons

Det är tuffa ord för Bragi Bergsson att höra som inte vill någonting annat än att få fortsätta stå på scenen och sjunga. Han säger att han förstår dem men att han inte alls håller med om deras åsikt, men innan han hinner säga för mycket så avbryter Nikki Amini honom.

–Men Bragi, vet du vad? William tog sista platsen. Vi har redan delat ut 20 platser till kvalveckan, säger hon och tystnar.

Besvikelsen i Bragi Bergssons ansikte går inte att ta miste på och det ser ut som att en tår ska falla när som helst då han tror att hans dröm om att bli Idol 2018 har krossats. Varje säsong har juryn bara ett visst antal guldbiljetter att dela ut och i kvalveckan som de ska skicka deltagarna till nu finns det bara 20 platser. Men innan Bragi Bergsson hinner bli för besviken inflikar Nikki Amini med att de som sitter i juryn faktiskt får göra som de vill och hennes kollegor intygar.

– Jag kan säga såhär, jag hoppar av programmet om inte Bragi får vara med, säger Alexander Kronlund.

Annons

Alla i juryn är rörande överens om att de inte vill fortsätta programmets gång utan att Bragi Bergsson är med dem på resan.

– Vad jobbiga ni är ibland, säger Bragi Bergsson och går fram för att krama om jurymedlemmarna.

Hans besvikelse byts ut mot glädje och helt plötsligt har Idoljuryn styrt om så att det är 21 deltagare som går vidare till kvalveckan istället för 20, hur många som går vidare till fredagsfinalerna återstår att se.

Spana in gamla Idol-deltagare och se vad de gör idag

FOTO: TV4

Annons