Julia Bergmans stora lycka efter dotterns födsel: ”Lyx”

Julia Bergman om lyckan hon känner över att allt flyter på med dotter Zelda efter födseln.
Unga mammor-profilen Julia Bergman fick i april sitt andra barn, en liten flicka som fått namnet Zelda. Hon har tidigare sonen Milan och nu berättar Julia om glädjen i att ha de tidigare erfarenheterna med sig.
Annons

Unga mammor-profilen Julia Bergman, 25, blev den 15 april mamma för andra gången till hennes första barn tillsammans med kärleken Dennis Everberg, 27. Hon har sedan en tidigare relation sonen Milan, 5, som nu blivit storebror till en lillasyster. Den lilla bebisen har fått namnet Zelda.

Två veckor efter förlossningen visade Julia Bergman upp underverket i en video på Youtube. Där berättade hon också att det inte varit någon tvekan om vad deras barn ska heta.

Annons
Annons

– Vår tjej ska heta Zelda, vilket vi bestämde innan hon ens låg i magen. Om vi får en flicka skulle hon heta Zelda och en Zelda blev det. Så det har verkligen hängt med från allra första början, sa hon då.

Julia Bergman och Milan får snart det egna tv-programmet ”Julia och Milan”.
I Viafree-programmet ”Julia och Milan”, som släpps 9 maj, får vi följa familjen under graviditeten och Zeldas födsel. FOTO: Viafree/Emma Alquier

Nu har Julia Bergman skrivit om det nya familjelivet på sin blogg. Efter att ha fått många frågor om hur lilla Zelda mår och växer har Julia skrivit ett inlägg om amning och viktuppgång. Hon understryker hur glad hon är att allt fungerar som det ska.

Jag är så OTROLIGT glad över att jag har fött Milan eftersom han verkligen har lärt mig att inte ta saker och ting för givet utan att alltid glädjas åt och vara glad över det lilla. Tror att många föräldrar bara tar för givet att efter förlossningen ska allting bara rulla på … tester som visar “rätt” svar, mat och amning som funkar direkt, osv, osv …” skriver Julia Bergman och fortsätter:

Annons

Jag kan säga att för oss kändes det som LYX(!!!!!!) att allting rullade på och att vi kunde åka hem efter 48 timmar utan någon direkt hjälp med någonting, amning som fungerade direkt osv, LYX, SÅ LYXIGT!!!!”

Inte självklart att amma

Julia Bergman berättar att hon ammar Zelda och att det känns mycket praktiskt att ha maten med sig. Men med tanke på hennes tidigare erfarenhet av att amma var amningen något hon egentligen hade räknat bort.

Julia Bergman delade en video på Youtube med Milans första möte med Zelda.
På Youtube delade Julia Bergman med sig av Milans första möte med lillasyster. FOTO: Youtube
Annons

Men det här med att amma var absolut inte självklart för mig, hade ganska dålig erfarenhet av det innan och i början av graviditeten var jag fast besluten om att inte amma”, skriver hon.

Hon fortsätter:

”Men ju längre graviditeten gick desto mer kände jag att jag ville amma henne om det var möjligt men inte till vilket pris som helst. Vet inte alls hur länge jag kommer helamma men just nu så fungerar det bra och tydligen har jag nog grädde i mina bröst, haha!” skriver hon.

Och nog verkar det fungera bra. Zelda vägde 2975 gram när hon föddes. Vid andra besöket på BVC, efter två veckor, vägde hon 3510 gram.

Annons

FOTO: TT/Eero Hannukainen, Instagram 

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…