Jon Henrik Fjällgrens vändning – efter succén i Melodifestivalen

Jon Henrik Fjällgren
Jon Henrik Fjällgren fick mersmak i Melodifestivalen. Nu berättar han om sina framtidsplaner, och om vändningen i karriären.
Annons

2014 vann han Talang, därefter har 31-åriga Jon Henrik Fjällgrens karriär gått spikrakt uppåt. I år tävlade han för tredje gången i Melodifestivalen och hamnade på en fjärdeplats med låten Norrsken.

För första gången fick tittarna höra Jon Henrik Fjällgren sjunga med text och inte bara jojka på samiska som han tidigare gjort. Det fick honom att få mersmak för en annan genre, och nu jobbar han på en helt ny skiva i samma stuk.

Annons

– Det är väldigt mycket mer text än tidigare, säger han och fortsätter:

Annons

– Jag har suttit hela dagen och lirat, men vi har inga planer på när den släpps. 

Jon Henrik Fjällgren vill nå ut till svenska folket

Anledningen till att han går ifrån det han tidigare har gjort är att han vill få ut ett budskap som fler i Sverige kan förstå och ta till sig utav.

– Jag vill visa att jag är en bred artist och sedan har jag så mycket texter som jag vill få ut till folk. Som jag tycker är viktiga att få ut till många.

Han har tidigare berättat om sin tuffa uppväxt då han blev mobbad och trakasserad i skolan. Han kämpade länge med posttraumatisk stress och psykiska problem, men vill nu inspirera andra till att bli fria. Därför kommer hela det nya albumet handla om hans liv.

Annons

– Jag gör ofta texter som är sanningsenliga, som jag upplevt själv. Det blir den röda tråden på den nya skivan, berättar han.

Exakt när den kommer vet han ännu inte. Han jobbar för fullt och hoppas på att vara klar innan året är slut.

– Jag vill släppa den snart, men jag vill göra den bra också, säger Jon Henrik Fjällgren.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…