Jeppe Johansson talar ut om förändringen efter Paradise hotel

Jeppe johansson om drogerna efter paradise hotel
Efter att ha slagit igenom i Paradise hotel väntade en turbulent tid för Jeppe Johansson. Nu berättar han för första gången om sorgen, drogerna och ångesten.
Annons

Jesper ”Jeppe” Johansson blev känd för hela svenska folket 2014 när han slog igenom i Paradise hotel. Inför alla tv-tittare svek han sin partner Aina genom att kasta kulan – och lämnade henne utan en krona.

Annons

Men vad tittarna inte vet är att Jeppe då och senare gick igenom en oerhört tuff period – efter att hans pappa gått bort. Nu berättar han för första gången om sorgen, drogerna och ångesten som präglade hans liv samtidigt som hundratusentals fans i Sverige gjorde allt för en selfie med dokusåpa-profilen.

– Jag tyckte det var gött att tappa kontrollen och låta drogen ta mig, säger han i en intervju i Bladhs Bikt.

Annons

Det är i programmet Bladhs Bikt, som är ett samarbete mellan Viafree och Hänt Plus, som Jeppe öppnar upp om perioden. Allting började med att Jeppe 2012 mottog dödsbeskedet efter sin pappa. Mitt uppe i ett bartenderjobb försökte han hitta mening med sitt liv – och sökte till Paradise hotel.

– Jag jobbade inom nattklubb och det var otroligt mycket efterfester och så. Det var mitt sätt att sörja, för när man är hög och full och berusad så tänker man inte så mycket, man lever i nuet, berättar Jeppe.

Efter att säsongen sändes på tv blev Jeppe känd över en natt. Uppmärksamheten blev för mycket.

– Det blev det en stor chock när jag gick från att vara en kille i en bar till att hela Sverige visste vem jag var. Jag fick panikångest och det blev för mycket. Det var overkligt. Jag förtjänade inte att folk skulle komma fram och ta bilder med mig, jag var bara en kille som supit ner mig och gökat lite i tv. Det fick mig att lämna Sverige.

Flydde utomlands

Jeppe flydde utomlands, och där fanns ännu mer droger.

Annons

– Det blir att man testar den ena drogen efter den andra, man ville ha en tyngre kick hela tiden. Men oavsett hur förlorad jag än varit så har jag alltid nånstans vetat att jag kommer inte bli en ”junky”. Det har format mig till den jag är idag, säger han i Bladhs Bikt.

Idag är Jeppe drogfri. Efter att ha bott på Gran Canaria har han nu återvänt till Sverige, och mår bättre än någonsin. Men det är inte bara droger som han slutat med. Att leva utan kött har också påverkat tv-profilen.

– Jag har märkt av att det tar mycket på kroppen när man lever i ohälsa. Jag har psoriasis och när jag slutade äta kött och ta alla gifter som droger och så, så märkte jag hur min kropp lös upp och jag vaknade med ett leende på morgonen. Jag är ett levande bevis på vad god hälsa kan göra för dig, säger Jeppe och ler.

FOTO: TT, TV3

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…