Janne Josefssons nya kärleksbesked – 2 år efter skilsmässan

Janne Josefssons nya kärleksbesked – 2 år efter skilsmässan
Han har varit gift tre gånger och privatlivet har ibland varit stormigt. Janne Josefsson erkänner att han inte alltid varit en fantastisk partner och avslöjar vem kvinnan som funnits i hans liv sedan 70-talet är.
Annons

Journalisten Janne Josefsson, 66, som framför allt är känd från Uppdrag granskning på SVT, har varit gift tre gånger. Med mamman till hans äldsta två söner Anders, 36, och Peter 31, hade han ett långt äktenskap, och Janne berättade själv om sina relationer i ett sommarprat för ett par år sedan:

Annons
Annons

– Den första skilsmässan var väl efter 25 år nästan, ja Astri och jag träffades 1976 och vi skildes 2002, så vi växte ifrån varandra och jobbet var väldigt viktigt för mig. Som så många andra män skaffade jag mig sedan en ny kvinna ganska snart och jag och Lilibeth var ihop i tio år. Sedan träffades Helena och jag 2011.

Annons

Med Lilibeth Bayang, 48, fick han sonen Leon, 15, som han idag har delad vårdnad om, men så blev Janne plötsligt blixtförälskad i SVT-kollegan Helena Josefsson, 50.

Annons

– Han sa att han ville utforska sina känslor för henne, medan jag väntade, har Lilibeth tidigare berättat.

För Jannes andra fru blev detta spiken i kistan:

– Då bestämde jag mig för att packa ner alla hans kläder i en väska och be honom flytta. Jag orkade inte mer.

Janne och Helena Josefsson
Janne och Helena Josefsson på Kristallen.

Janne Josefssons ord om skilsmässorna

Kort efter skilsmässan gifte han också om sig med Helena Josefsson.

– Efter 3,5 år av himlastormande kärlek är vi nu herr och fru Josefsson, skrev bruden på Facebook 2014.

Dock höll inte heller det äktenskapet, och Janne och Helena skilde sig 2017. Sedan dess är han singel. I ett nytt avsnitt av podden Värvet förklarar Janne:

– Jag träffar tjejer, men jag har inget förhållande längre.

Han berättar även om hur hans jobb som grävande reporter ibland gjort att han utsatt sin familj för stora risker, att han låtit jobbet gå före allt annat, något han i efterhand inte är så stolt över. Som exempel tar Janne då han granskade MC-klubben Hells Angels i början av 90-talet:

– Jag försatte hela min familj med två små barn i fara. Man fick ringa skolan och säga att ni får vara lite försiktiga här. Är det mod? Jag trodde att jag var modig, men det handlade snarare om att jobbet var allt. Att vara gift med en person som är så fixerad vid sitt jobb är inte lätt, kan jag tänka mig. Jag var frånvarande mentalt ibland.

Sen inflikar Janne Josefsson dock att han inte är någon dålig partner som alltid är mentalt frånvarande:

– Inte enbart. Jag kan koppla av. Jag kan vara social, och jag har haft det bra i mina förhållanden också. Jag tror igen av ingen av mina ex kan säga att jag har varit… Jag är alltså inte rädd för fem öre för att dyka upp i något metoo-sammanhang, men jag är kanske inte en perfekt person att vara gift med.

Kvinnan som stannat kvar sedan 70-talet

Och Uppdrag granskning-profilen är inte säker på om han har lärt sig så hemskt mycket av sina tidigare misstag i relationerna, utan berättar om vad som hände efter skilsmässan från yngste sonen Leons mamma Lilibeth:

– Jag gick i terapi efter en rätt tuff skilsmässa för sju åtta år sedan, och där fick jag en viss insikt, men inte så mycket ändå.

Trots att fruarna har passerat revy i hans liv så finns det en kvinna han genom alla år haft en väldigt nära relation med. I podden avslöjar Janne:

Annons

– Min absolut bästa kompis är Merja Lena som jag har känt i 30 – 40 år sedan slutet av 70-talet…  Vi har tänkt och känt varandra så vi kan varandra utan och innan. Och många har trott att hon och jag varit ihop. Bigamisten ropade de på mig vid något tillfälle då vi var utomlands ihop.

Annons

Merja är idag, precis som han själv frånskild, men hon har till skillnad från Janne en ny kärlekspartner i sitt liv.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…