Isabella Löwengrips förändring och nya liv med barnen

Isabella Löwengrips tuffa kamp hösten 2019
Isabella Löwengrip har tvingats sälja sitt lyxhus och säga upp personal för att undvika konkurs.
Nu berättar hon om det nya – enklare – livet med barnen.
Men avslöjar samtidigt att barnen inte fått veta något.
Annons

Sedan en dryg månad tillbaka har Isabella Löwengrip, 29, tvingats dra rejält i handbromsen. Företagen och satsningarna framför allt mot USA-marknaden har gått dåligt, vilket har gjort att entreprenören lagt om fokus från att bli ”världens mäktigaste kvinna” – till att bara satsa på Sverige och närmare europeiska länder.

Annons

Under tisdagen bröt Isabella Löwengrip tystnaden om situationen i en stor intervju med Dina Pengar. Där berättade hon att hon tvingats säga upp personal och sälja lyxhuset som hon köpte för ett år sedan – allt i ett försök att undvika konkurs.

Annons

– Jag har varit så extremt rädd att berätta om de här motgångarna. Nu har det varit några veckor där jag försökt att vara så transparent som det går med mina följare samtidigt som jag har haft mycket internt att ta hand om. Jag har fått ändra om det liv som jag trodde skulle bli av där, jag skulle bo halvtid i USA och få leva ett lite mer anonymt liv, säger Isabella i intervjun.

Hur mycket pengar det handlar om vill hon inte säga, men summorna ska vara stora.

Isabella Löwengrips nya liv med barnen efter krisen

Isabella Löwengrip menar att det är hennes egna privata sparpengar som hållit affärerna vid liv så länge, men att det nu inte gick längre. Därför har hon dessutom tvingats sparka hälften av personalen.

Annons

Det är inte bara i karriären som hon dragit i nödbromsen, 29-åringen har de senaste åren haft personal som hjälpt henne i privatlivet. Bland annat stylister, privat kock och assistenter som underlättat hennes vardag med barnen Gillis, 5, och Sally, 4.

Att livet nu förändrats drastisk försöker hon se som något positivt.

– Till slut sitter man där och har hjälp med allt hemma. Det finns inte så mycket att göra längre. När arbetstimmarna är klara så märker man hur ensamt det blir. Det kan jag märka i dag när vardagen ser lite annorlunda ut. Det finns något rofyllt i att själv få slänga in tvätten, åka förbi mataffären, stå och steka något på spisen med barnen. Det finns något som gör en lugn och harmoniskt i det. Men jag var tvungen att gå igenom något tungt för att inse att det var så, säger hon.

Isabella Löwengrip säger i intervjun att det som varit tyngst är att andra personer drabbas av krisen.

Annons

– Men det är mycket tungt att sitta med personalen och säga de inte kan vara kvar, sälja mitt och mina barns hem. Jag har haft personal som levt med oss hemma i många, många år och varit en del av mitt liv innan jag ens fick mitt andra barn. Det har varit en personlig kris i mitt liv. Jag har nog varit närmare mina anställda än jag varit andra människor i mitt liv.

Barnen vet ingenting

sin blogg utvecklar Isabella sorgen i att behöva säga upp personal. Många har funnits med i flera år, genom tidigare kriser och motgångar.

”De har varit väldigt beskyddande kring mig och jag har nog fått en närmare relation med dom än vad jag tidigare har fått med anställda. Det blir så när man gör allt ihop i flera år, några av tjejerna har varit med i mina barns liv också vilket gör allt ännu mer sorgligt”, skriver hon.

Annons

Isabella Löwengrip lever varannan vecka med sina två barn från det tidigare äktenskapet med Odd Spångberg. Hittills har hon inte pratat med barnen om förändringen som nu kommer att ske.

”Jag har inte sagt något till Gillis och Sally än, men vi pratar just nu hur vi ska säga hejdå på bästa sätt”, skriver Isabella.

FOTO: Johan Jeppsson/TT, Pontus Orre/TT, Anna-Karin Nilsson/TT

 

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…