Idol-juryns svar efter Madelief Termatens känga i Idol 2019

Idol-juryns svar på Madelief Termatens skarpa kritik om favorisering.
Madelief Termaten tvingades lämna Idol 2019 efter gårdagens fredagsfinal på TV4.
Efter att ha fått beskedet riktade hon kritik mot juryn och menade att de favoriserar.
Nu bemöter Kishti Tomita och Alexander Kronlund den känga som Madelief gav.
Annons

TV4:s populära musiktävling Idol är i full gång på TV4. Under fredagen hölls den femte fredagsfinalen i ordningen och temat för kvällen var ”Tack för allt England!”. Under kvällen tolkade idolerna varsin låt från den brittiska musikskatten, vilket möttes av både hurrarop och skeptiska miner från juryn.

Annons

På scenen sjöngs låtar från bland annat George MichaelRobbie Williams och Coldplay. Med låten Fix you från det sistnämnda bandet hänförde Dao Di Ponziano, 18, Idol-juryn – och Kishti Tomita, 55, brast ut i tårar av den känslosamma tolkningen.

Annons

17-åriga Madelief Termaten tog sig an en något mer fartfylld låt, nämligen Pack up med Eliza Doolittle, 31. Men framförandet räckte inte hela vägen och efter röstningen stod det klart att hon fått minst röster från TV4-tittarna. Juryn stod då inför valet att använda livbojen, som är ny för i år. Med livbojen kan juryn rädda en Idol-deltagare som röstats ut av tittarna, så att idolen kan få fortsätta sin resa i Idol 2019. Efter en diskussion bland jurymedlemmarna kunde dock Kishti Tomita meddela att Madelief Termaten inte blivit tilldelad livbojen.

Madeliefs attack mot Idol-juryn

När Madelief Termaten fick beskedet, och insåg att hon åkt ur tävlingen, berättade hon om sina känslor uppe på scenen. Hon tog även tillfället i akt att ge en ordentlig känga till Idol-juryn. I direktsändning gick hon mot attack och menade att juryn måste sluta favorisera.

Annons

– Snälla juryn, sluta favorisera. Sluta gå med inställningen att ”jag är orolig för de här”. Gå in med inställningen av att ”ikväll ska vi få se nyheter”, sa Madelief Termaten i programmet.

Bakom scenen förklarade hon mer ingående om hur hon menade för programledaren Pär Lernström, 39.

– Jag menar att de ibland kan prata om en viss människa väldigt, väldigt mycket och flera gånger och då blir det orättvist för alla andra, tycker jag. Och det är okej, om de vill favorisera… de får göra vad de vill, det är juryn liksom, sa hon till Pär.

Annons

När Hänt träffade Madelief efter sändningen valde hon att inte kommentera saken ytterligare.

Juryns svar efter hårda orden

I en intervju med Pär Lernström i efterprogrammet Idol extra besvarade Kishti Tomita och Alexander Kronlund, 47, kritiken som Madelief riktat mot dem. Och båda två var eniga om att de inte håller med Idol-deltagaren i det hon säger.

Annons

– Det enda vi gör egentligen är att bli knockade eller lite skeptiska, fram och tillbaka. Blir vi väldigt knockade av några för att de är så fantastiskt imponerade ibland, om det tolkas som favorisering så är det en tolkningsfråga måste jag säga, sa Alexander Kronlund i Idol extra och följdes sedan upp av Kishti:

– Om jag ska vända på det, då vet jag inte heller om det handlar om oss eller om mig, utan det hon också säger; att de som har gjort bra ifrån sig inte förtjänar att vi blir upprymda över det. Det verkar ju jättekonstigt, sa hon och fortsatte:

– Jag kan inte relatera till det hon säger, utan det jag tror är helt enkelt att hon är skitledsen för att hon åker ut och lite arg för att hon åkte ut.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…