TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024Nyhetsmorgon

Idol 2018: Edvin, 16, spås bli nya Darin

29 aug, 2018 
AvStina Dahlgren
Idol 2018
Scenskräcken har tidigare stoppat 16-åriga Edvin Hakimzadeh från att sjunga framför folk. I kvällens avsnitt av Idol får han sin revansch och jämförs med popstjärnan Darin.
Annons

Programmet Idol har skapat svenska popstjärnor sedan starten 2004. Bland annat har namn som Agnes Carlsson, Darin, Måns Zelmerlöw, Danny Saucedo, Loreen och Lisa Ajax alla börjat sin karriär i just Idol.

Tusentals ungdomar söker sig till programmet varje år med drömmar om att bli Sveriges nästa stora stjärna. En av alla som söker i kvällens program är Edvin Hakimzadeh, 16, från Borås. Och han är ordentligt nervös inför mötet med Idoljuryn.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har aldrig sjungit framför någon, jag har scenskräck. Min scenskräck har lett till att jag ibland inte vågar prata, jag börjar darra och jag börjar röra på kroppen, berättar han.

Som stöd har han med sig inte mindre än sex stycken kompisar som alla peppar honom innan han ska in till juryn.

– Det är ett enormt steg han har tagit och vi är så sjukt stolta, säger en av vännerna.

Men det går inte riktigt som planerat. Edvin har med sig en synt som han ska spela på, men han lyckas inte hitta rätt inställningar. Till slut ber jurymedlemmen Anders Bagge, 50, honom att lägga undan synten. Trots den katastrofala början får Edvin sin revansch till slut. När han har sjungit färdigt kan juryn knappt tro sina ögon.

Annons

– Sista det kom in en 16-åring och sjöng för mig som sjöng så här bra så hette han Darin. Det har jag inte varit med om sedan dess, säger Kishti Tomita, 54.

Jublet från de sex vännerna när de inser att Edvin har tagit sig vidare är öronbedövande. Nu väntar slutaudition i Stockholm för 16-åringen och vi på Hänt önskar honom lycka till!

Idol sänds måndag till onsdag klockan 20.00 på TV4.

FOTO: TV4

Annons