Hundcoachens oväntade koppling till Petter Stordalen

Hundcoachen Fredrik Steens oväntade koppling till Petter Stordalen.
Hundcoachen Fredrik Steen och hotellmiljardären Petter Stordalen har förenats via sina hundar.
Nu står det klart att Petter är ny delägare för kennelverksamheten som Fredriks hundar kommer ifrån.
Annons

Hundcoachen Fredrik Steen, 50, är numera ett känt ansikte för TV4-publiken då han med jämna mellanrum gästar morgonshowen Nyhetsmorgon. Vid Fredriks besök har tittarna fått följa hunden tillika Nyhetsmorgons egna maskot Lilla Nymo och hennes son Solo, som sorgligt nog blev den enda överlevande vapen i Lilla Nymos första kull som födde i mars förra året. Därav fick han namnet Solo.

Annons

Till en början var planen att Solo skulle bli polishund, men så blev inte fallet. Numera bor han inte längre hos husse, utan arbetar på psykoterapiskolan i Holland. Om detta berättade Fredrik Steen i Nyhetsmorgon i september.

Annons

Men trots att Solo inte längre bor kvar hos husse råder det ingen brist på hundar i Fredrik Steens hem. I slutet av sommaren födde Lilla Nymo en ny kull valpar – och en av dem blev Fredriks.

”Inatt kom tio valpar, alla svarta, 5 tikar, 5 hanar….. just nu mår alla jättebra. Så även Snorpis, så glad… stort grattis mamma LillaNymo, TV4 och Nyhetsmorgon”, skrev Fredrik Steen i ett inlägg på Instagram.

Ingen av valparna var till salu efter födseln. De föds istället upp i ett enda syfte – att bli tjänstehundar av olika slag. Men en av valparna blev ändå Fredriks, och namngavs av inga mindre än Nyhetsmorgons tittare. Efter en omröstning fick hon namnet Steffi.

Petter Stordalens nya koppling till hundcoachen

Samtliga av hundcoachens hundar – Lilla Nymo, Solo och Steffi – har fötts inom samma kennelverksamhet, Kustmarkens hundtjänst AB. Och i veckan blev det känt att hotellmiljardären Petter Stordalen, 56, står som ny delägare för bolaget.

Annons

Verksamheten drivs av makarna Robert Jönsson och Carina Jönsson, som främst dresserar ledarhundar för människor med dövblindhet.

– Vi har haft kontakt med Petter sedan mitten av 2000-talet, så 15 år ungefär. Vi har levererat hund till honom så vi känner varandra väl, säger Robert Jönsson till GP.

För GP berättar Petter Stordalen att både hans nuvarande schäfer Öbbe och hans tidigare hund Cross har kommit från just Kustmarkens hundstjänst.

Hundcoachens glädje över nyheten

Hundcoachen Fredrik Steen gläds över att Petter Stordalen blivit en del av kennelverksamheten och för Hänt berättar han hur han ser på framtiden med Petter som delägare.

Annons

”Han har ett stort intresse för hundens funktion i samhället så det är nog naturligt att han engagerar sig just i det bolaget. Kanske är just detta bolag ett av de främsta i branschen och världen”, skriver Fredrik Steen i ett meddelande till Hänt.

Han fortsätter:

”Jag tycker det är jättekul, och inte minst bra. Det sätter verksamheten på ”kartan” på ett sätt som jag tycker är bra och viktigt. Alla mina hundar kommer också från Kustmarken, och jag ser verkligen fram emot vad som kan komma att ske”.

FOTO: TV4, TT/Karin Törnblom

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…