Höstens stora snackis – här är officiella trailern för filmen Quick

Här är trailern till filmen Quick – om Thomas Quick
Den 20 september har filmen Quick premiär i regi av Mikael Håfström.
I rollen som Thomas Quick ser vi hyllade skådespelaren David Dencik.
Här kan du ser trailern.
Annons

Redan 2012 pratades det om att historien om Thomas Quick-fallet skulle bli film. Och den 20 september, sju år senare, är det premiär för filmen Quick.

För regin står hyllade regissören Mikael Håfström, 59. Sist han gjorde en svensk film var 2003 då han gjorde Ondskan. Sedan dess har han bland annat regisserat den hyllade serien Bloodline och thrillern Escape Plan, med bland andra Sylvester Stallone, 73.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg!

Men nu är alltså Mikael Håfström tillbaka med svenska filmen Quick. Manuset är skrivet av Erlend Loe, 50, som i Sverige slog igenom stort med boken Naiv. Super. 1996.

Annons
Annons

Filmen Quick presenteras i trailern som baserad på verkliga händelser. Den handlar om Thomas Quick, i dag Sture Bergwall, 69, och är inspirerad av Hannes Råstams bok Fallet Thomas Quick – att skapa en seriemördare.

Dramatiserat den grävande journalistiken

Filmen fokuserar på journalisterna Hannes Rådström och Jenny Küttim, som bestämmer sig för att ta reda på sanningen bakom Thomas Quick-fallet. Deras arbete ledde till att Sture Bergwall tog tillbaka sina erkännanden och beviljades resning.

Annons

– Vi ville visa den journalistiska gärningen, försöka dramatisera detta enorma grävande och hur Hannes och Jenny var så envisa och bara fortsatte och lyckades ta sig igenom. Och sedan naturligtvis rättshaveriet – hur kunde det bli så fel? sa filmens producent Helena Danielsson till Expressen i våras.

I rollen som Tomas Quick ser vi den hyllade skådespelaren David Dencik, som tidigare spelat John Ausonius i miniserien Lasermannen och synts i filmer som Gentlemen och Tinker Taylor Soldier Spy. 

Jonas Karlsson, 48, spelar rollen som Hannes Rådström och Alba August, 26, som vi tidigare sett som titelrollen i Unga Astrid, spelar Jenny Küttim.

Annons

FOTO: Youtube

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…