Gunhild Stordalens nya lyxliv efter separationen

Det har Gunhild Stordalen gjort efter separationen
Gunhild Stordalen går inte lottlös ur separationen med Petter Stordalen.
Nu kommer uppgifter om hur han ekonomiskt fortsätter stötta henne med sanslösa summor.
– Han förblir en central stöttepelare för att bidra till att Gunhild ska nå sina mål, säger en källa till VG.
Annons

Efter 14 år som par har hotellmiljardären Petter Stordalen, 56, och läkaren, filantropen och miljökämpen Gunhild Stordalen, 40, valt att gå skilda vägar. Något de avslöjade i ett pressmeddelande i söndags.

Annons

Paret gifte sig under lyxiga förhållanden i Marocko 2010. Familj, vänner och kollegor flögs till kärleksfesten som ska ha kostat flera miljoner kronor.

Separationen kom oväntat, men både Petter och Gunhild hävdar att de skiljs åt som bästa vänner.

Annons

Tack för alla era varma kärleksfulla hälsningar. Vi må gå skilda vägar, men vi kommer alltid att ha varandras ryggar – som bästa vänner och hängivna supporters”, skrev Gunhild Stordalen om uppbrottet under tisdagen.

Petter Stordalens lyxköp till Gunhild

Enligt källor ska Petter Stordalen definitivt kunna kategoriseras som en supporter till Gunhild. Tidningen Finansvisen uppger att han köpt en 200 kvadratmeter stor lyxlägenhet i centrala Oslo till Gunhild. Under de senaste åren har de båda bott i en magnifik villa strax utanför Oslo, som ska ha ett värde på över 100 miljoner kronor.

I pressmeddelandet där Stordalen förkunnade separationen framkommer det att de i dagarna kommer att flytta från varandra.

– För att undvika rykten och spekulationer väljer vi att vara öppna om att vi från mitten av november kommer att flytta isär, skrev de.

Annons

Oavsett vad kommer Petter att fortsätta att stötta Gunhild Stordalens engagemang i stiftelsen EAT Foundation. Hon fick den i morgongåva av Petter när de gifte sig, och han har kontinuerligt finansierat verksamheten under årens lopp. Källor säger att det rör sig om flera hundra miljoner kronor.

Petter Stordalens känslor efter separationen

– Han förblir en central stöttepelare för att bidra till att Gunhild ska nå sina mål, säger en källa till VG.

När makarna gifte sig skrev de ett äktenskapsförord med en speciell klausul. Nämligen att Gunhild vid en skilsmässa, oavsett vems initiativ den är, ska få 100 miljoner norska kronor.

Petter Stordalen publicerade under tisdagen en bild på sig själv och Gunhild där det framkommer att de båda tar uppbrottet okej.

Annons

”Tusen tack för alla snälla meddelanden, stödet och omtanken de senaste dagarna. Det värmer. Det går bra med oss båda”, skrev han på Instagram.

FOTO: TT

 

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…