Gunhild Stordalens hälsning till Petter – efter separationen

Gunhild Stordalens lycka efter separationen
Gunhild och Petter Stordalen går skilda vägar efter 14 år tillsammans.
Två veckor efter uppbrottet visar Gunhild upp sin lycka – och får makens stöd.
”Så stolt och lycklig”, skriver hon på Instagram.
Annons

Två veckor har gått sedan hotellmiljardären Petter Stordalen, 56 och läkaren, filantropen och miljökämpen Gunhild Stordalen, 40, gav beskedet att de valt att gå skilda vägar. Efter 14 år tillsammans, varav nio som gifta, bekräftade paret uppbrottet för den norska tidningen VG.

Annons

”Det känns konstigt att skicka ut information om något så privat, men för att undvika rykten och spekulation väljer vi att vara öppna om att vi flyttar från varandra i mitten av november”, skrev Petter och Gunhild i ett gemensamt uttalande.

Annons

Parets äktenskap har kantats av både upp- och nedgångar. 2014 fick Gunhild reda på att hon drabbats av en ovanlig bindvävssjukdom – systemosik skleros. Sjukdomen orsakar bland annat försämrat immunförsvar och ökad bindvävsproduktion i hud och inre organ och Gunhilds sjukdomsresa har innefattat flertalet riskfyllda behandlingar.

Gunhilds uttalande om uppbrottet

Trots sin sjukdom har Gunhild fortsatt sitt arbete. En stor del av hennes tid har lagts på EAT – en stiftelse hon fick i morgongåva av Petter inför parets bröllop 2010. I dagarna mottog stiftelsen ett pris på Global Leadership Awards i New York och Gunhild Stordalen gjorde där sitt första offentliga framträdande sedan separationen blev känd.

I samband med prisutdelningen uttalade sig Gunhild på nytt om uppbrottet från maken Petter. Till norska NRK förklarade hon då beslutet om att flytta isär:

Annons

– Petter och jag har gått igenom mycket. Han har stått där vid min sida genom sjukdom och helvete. Samtidigt har han arbetat mycket. Jag har tillägnat all min tid och energi på att bygga upp organisationen EAT. I slutändan var det väldigt lite tid för oss i förhållande och vi har beslutat att vi måste flytta isär, sa Gunhild Stordalen till NRK.

Stordalens lycka – efter separationen

Två veckor efter separationen delar Gunhild Stordalen nu med sig av sin lycka på Instagram. I ett nytt inlägg berättar hon med egna ord om priset stiftelsen EAT mottog i New York. Priset delades ut av stiftelsen United Nations Foundation, som jobbar tätt ihop med FN.

”Så stolt och lycklig över att ta mottagit UN Foundations ‘Global Leadership Award’ här i New York.”, skriver Gunhild och fortsätter med en hälsning till Petter Stordalen:

Annons

”Tack till alla som har bidragit och stöttat oss, och mest tack till Petter Stordalen. Utan dig hade det inte EAT Foundation funnits”

Inlägget har i skrivande stund över 8000 gilla-markeringar och Petter Stordalen visar även han sitt stöd genom att gilla bilden. I kommentarsfältet hyllas Gunhild för sitt arbete och Norges prinsessa Märtha Louise, 48, passar även hon på att skicka en hälsning:

”Gratulerar! Så välförtjänt!”, skriver prinsessan Märtha Louise följt av en rad uppmuntrande emojis.

Annons

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Maja Suslin

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…