Carina Berg om Eriks beslut inför bebisens födsel: ”Kommer inte”

Erik Bergs beslut inför födseln av sin och Carina Bergs bebis.
Carina Berg och maken Erik Berg blir snart föräldrar till deras första gemensamma barn.
I Bergs drömkåk uttrycker Erik att han tycker att bebisen ska uppfostras till att tala hans Falkenberg-dialekt.
Men så blir inte fallet, menar Carina.
Annons

Makarna Carina Berg, 42, och Erik Berg, 30, går i väntans tider. Inom kort föds deras första gemensamma barn, som blir ett småsyskon till Carinas son Holger, som hon har sedan tidigare.

Det var i augusti som paret avslöjade den glada nyheten att de väntar tillökning. Men vägen dit var inte helt enkel, förklarade Carina Berg i ett inlägg på Instagram.

Annons
Annons

”Efter en knölig uppförsbacke där vi visst skulle ödmjukas ner på knäna var det till slut en liten som ville hänga kvar. Så tacksam och LYCKLIG ATT JAG BARA GRINAR”, skrev hon i inlägget.

I podcasten Gynning och Berg – hittar sig själv berättade Carina vidare om den kamp som hon och Erik gick igenom för att till slut bli med barn.

Annons

– Det var ingen räkmacka. Det var ju ganska många missfall och många, många tårar. Och en himla brant uppförsbacke, förklarade Carina Berg i podden.

I slutet av oktober talade även Erik Berg ut om parets gravidkamp för första gången i TV4:s Efter fem. Där berättade han om de tunga känslorna – men också om hoppet.

– Det var jättejobbigt. Det var speciellt jobbigt att se Carina må dåligt över det också, men jag kände hela vägen att vi kommer lyckas och har man den starka tron så tror jag att det till slut löser sig, berättade Erik Berg i programmet.

Eriks ord till Carina inför första dejten

Under graviditeten har Carina och Erik Berg spelat in den nya tv-serien Bergs drömkåk, som just nu sänds på Kanal 5 och Dplay. I serien har tv-tittarna fått följa makarnas tid inför familjens tillökning – men framförallt renoveringen av deras drömhus, som vid köpet var i behov av en totalrenovering.

I kvällens avsnitt av Bergs drömkåk målar Carina och Erik ett av rummen i huset och börjar då minnas tillbaka på sin första dejt. I programmet påminner Carina sin make om vad han skrev till henne inför den allra första dejten.

Annons

– Ja, vad skrev jag då?, frågar Erik.

– Döm mig inte för min dialekt, svarar Carina Berg.

Eriks vilja gällande bebisens uppväxt

De båda makarna testar sedan varandras dialekter. Carina ber Erik ge prov på sin ”bästa stockholmska” – och när han är klar ger hon sig an Eriks Falkenberg-dialekt.

– Jag måste säga att jag tycker Falkenbergska är den svåraste dialekten, konstaterar Carina Berg sedan.

Hon möts då av ett svar från Erik, som även avslöjar hans plan inför den kommande familjemedlemmens sätt att tala.

– Jag uppskattar att du försöker i alla fall, för vårt barn ska bara prata Falkenbergska, säger Erik.

Men Carina Berg är inte helt övertygad över att deras barn kommer ta efter Eriks dialekt. Istället sätter hon sig emot sin makes ord och förklarar att det inte blir så eftersom de valt att bo där de bor.

– Älskling, det kommer inte bli så när vi bor i Stockholm, säger hon.

FOTO: TT/Karin Törnblom

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…