Gottfrid Krantz panikändring i Idol – efter missförståndet

Gottfrid Krantz i Idol
Gottfrid Krantz missade att han inte får ha bakgrundskörer i Idol.
Nu berättar han om ändringarna inför den kommande fredagsfinalen på TV4.
Annons

Idol 2019 är i full gång och äntligen har fredagsfinalerna dragit igång. Ikväll är det dags för den andra fredagsfinalen för i år och temat är genombrottshits, det vill säga låtar som stora artister har slagit igenom med.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg!

Gottfrid Krantz, 23, år har vunnit tittarnas hjärtan med sin rockabilly-stil och ständigt publikfriande uppträdanden. Ikväll sjunger han låten Umbrella med gruppen The Baseballs.

Annons

– Jag har lyssnat mycket på den låten när den kom, det var precis när man började köra EPA-traktor. Det blev ju värsta hiten så man satt alltid och poppade till denna i bilen, berättar Gottfrid Krantz för Hänt när vi träffar honom under repetitionerna tidigare i veckan.

Gottfrid Krantz om ändringen inför fredagsfinalen i Idol

Då har han precis varit uppe på scenen för att repetera låten och scenframträdandet inför fredagen. Väl där fick han sig en ordentligt överraskning.

– Jag har väldigt mycket att sjunga, det är väldigt mycket text. Så är det körer på och de körerna måste jag hoppa in och sjunga själv så det inte blir tomma partier. Det fick jag veta idag, säger Gottfrid Krantz och fortsätter:

– Jag trodde att jag skulle ha bakgrundskörer, alltså inspelade körer. Nu får jag göra lite själv. 

Ärliga orden om känslorna efter nya beskedet

Trots att Gottfrid Krantz inte hade repeterat körsången alls lyckades han sätta den någorlunda och har goda förhoppningar inför uppträdandet ikväll.

– Nej, jag är inte orolig, säger Gottfrid Krantz.

Under repetitionerna fick han improvisera körsången då han inte hade hunnit öva innan, och han har en liknande plan ifall det skulle gå åt skogen under självaste fredagsfinalen.

– Då får jag bara waila på och sjunga på ett a, säger Gottfrid Krantz och skrattar.

Idol sänds fredagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

Foto: TV4, TT/Henrik Montgomery

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…