Gottfrid Krantz om flickvännens stöd under TV4:s Idol

Gottfrid Krantz om flickvännens stöd under Idol: ”Längtar hem”
Gottfrid Krantz berättar nu om stödet från sin flickvän under Idol – och varför det betyder så mycket.
– Det är superskönt att ha henne här, säger han till Hänt.
Annons

Idol är i fullgång på TV4 och en av de som är kvar är Gottfrid Krantz, 24.

Han kallar sig själv för en bilälskande naturmänniska och har vunnit tittarnas hjärtan med sin rockabilly-stil och ständigt publikfriande uppträdanden. När han inte är i Idol-bubblan bor i Härnösand tillsammans med sin flickvän på landet, och hemmet är något han saknar starkt nu när han är ständigt i Stockholm. Som tur är har hans flickvän varit på plats under fredagarna – och det är hon även denna fredag.

– Min flickvän kommer vara på plats och även min bästa vän, säger han till Hänt.

Annons
Annons

De får åka flera timmar för att se Gottfrid uppträda, men det är inget flickvännen sett som något hinder.

– De bor ju i Norrland så de åker bil några timmar för att komma hit. Jag vet inte riktigt hur hon orkar men hon har åkt både tåg och fått skjuts för att komma till Stockholm.

Skönt att koppla bort Idol

Gottfrid Krantz förklarar att det bästa med flickvännens stöd är inte under fredagen – utan dagen efter. Då tycker han det är skönt att hon finns där och att de gör annat än att fokusera på allt som hör Idol till.

Annons

– Hon vill ju även vara med mig under helgen när hon inte jobbar. Det är superskönt att ha henne här då. Det är skönt att slappna av på lördagen efter den där stormen. Då vill man nästan skärma av Idol och glömma det, för att man varit så uppe i det. Så då är det skönt att typ gå och käka eller gå på bio och prata om hennes liv istället.

Han känner en stark hemlängtan när han är i Stockholm – då han saknar lantlivet.

– Jag saknar hemmet mycket. Det går inte att jämföra med detta. Mycket jag märker är det sociala. Folk från mindre orter, framförallt Norrland, vi har ju en annan mentalitet. Så man känner sig lite som ett ufo när man är här nere. Även om folk är godhjärtade och vill en väl så är det ett annat tänkesätt här nere gällande det mesta.

Så du kommer inte vilja flytta till Stockholm framöver? 

– Nej det vill jag inte.

Annons

Men är det ett så pass stort problem med hemlängtan nu att det jobbigt?

– Nu gör jag ju den här resan och det handlar om ett par månader i ens liv. Men jag ska vara ärlig om att jag längtar hem, säger han.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Mattias Hansson

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…