Frida Green tvingades lämna Idol 2020 – TV4-tittarnas hårda kritik

Frida Green
Frida Green hyllades ordentligt av juryn under sin Idol-audition.
Men plötsligt tvingades hon lämna tävlingen – något som TV4-tittarna nu riktar hård kritik emot.
”Otroligt märkligt”, skriver en tittare på Instagram.
Annons


Den nya Idol-säsongen är i full gång och spänningen är nu olidlig inför vilka av de sökande som kommer att ta sig hela vägen till fredagsfinalerna. Under audition-turnén har återigen det svenska folket chockat juryn rejält med sina sångröster.

Annons

Även denna säsong är det Anders Bagge, Alexander Kronlund, Kishti Tomita och Nikki Amini som avgör vilka sökande som går vidare i tävlingen.

Chockbeskedet efter juryns ord

Någon som lyckades imponerad på juryn ordentligt under sin audition var Frida Green, 27, från Ystad. Efter att klivit in i rummet och framfört The story av Brandi Carlile var juryn i chock.

– Det är ju inte ens spännande om man är sådär bra, sa Alexander Kronlund efter framträdandet.

Annons

– Det här är första gången i mitt liv när jag har fått så mycket rysningar på mina ben att det känns igenom jeansen, sa Anders Bagge.

Fridas framträdande tog henne självklart vidare i tävlingen men efter att gjort en chansning och framfört Lisa Nilsson Varje gångs jag ser dig på stockholmska tog resan plötsligt slut. Något som juryn snabbt visade sig vara besvikna på var nämligen hur Frida framförde låten helt utan sin dialekt. Frida däremot såg det som en möjlighet att visa sin mångsidighet som artist.

– Det hade ju varit en miljard gånger bättre, sa Nikki Amini och menade att skånskan skulle fått vara kvar.

Juryn förklarade tillslut att Frida försvunnit som en i mängden och hon tvingades därför plötsligt lämna musiktävlingen.

TV4-tittarnas hårda kritik: ”Besviken”

Inför kvalveckan har nu TV4 gjort ett nytt drag. I ett inlägg på Instagram avslöjar kanalen att de satt ihop ett summeringsavsnitt där TV4-tittarna nu kan se hur de tävlande tog sig från audition till kvalveckan. I videoklippet syns de kvarstående tävlande – men det visar sig att många anser att någon saknas bland dessa. Att Frida Green tvingats lämna tävlingen trots sina hyllade framträdanden verkar många nämligen anse var fel beslut av juryn.

Annons

”Sjukt att inte Frida är med”, skriver en följare.

”Asså, URSÄKTA!?!?? VARFÖR är inte Frida vidare. Typ största skandalen ever. Lätt bästa rösten i år!!!!! Otroligt märkligt”, skriver en annan.

”Alla som gick vidare superbra! Men varför inte Frida Green…..fattar inte. “Hon sjöng inte på skånska” alltså nej, det argumentet håller inte! Fantastisk röst, klockren och en fantastisk personlighet på det….besviken”, skriver en tredje.

FOTO: TV4

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…