Fredrik Wikingsson om relationen med Filip Hammar – efter förändringen

Filip Hammar i blå kostym
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson är aktuella med Alla mot alla på Kanal 5. Filip tillbringar dock väldigt mycket tid i Los Angeles och Fredrik har blandade känslor om det.
Annons

Filip Hammar, 43, och Fredrik Wikingsson, 45, ligger bakom en lång rad av succéer i TV-rutan. Du kan se duon i bland annat Breaking News på Kanal 5 och Dplay.

Fredrik är bosatt i Stockholm med sin familj och Filip Hammar pendlar mellan Stockholm och Los Angeles där hans två barn bor tillsammans med deras mamma Jennie Hammar, 33. Filip och Jennie Hammar gifte sig 2008 och flyttade till Los Angeles året efter. 2016 bestämde de sig för att gå skilda vägar.

Eftersom Filip Hammar pendlar väldigt mycket mellan Stockholm och Los Angeles kan man undra hur Filip och Fredrik får det att fungera jobbmässigt.

Annons
Annons

– Det som är lyxigt i teorin är att när jag går och lägger mig så börjar hans dag och kan jobba och när han går och lägger sig så börjar min dag och jag kan jobba. Det blir mycket mail, berättar Fredrik för Hänt.

Fredrik Wikingsson om saknaden efter Filip Hammar

Duon har hängt ihop sedan 1996 och hunnit med en hel del. De har bland annat vunnit Kristallen flertalet gånger.

– Jag saknar honom jättemycket, det är som en spirande kärlek, säger Fredrik om att Filip bor i Los Angeles.

Filip och Fredrik träffades för första gången på Aftonbladet 1996, då de båda jobbade som nöjesreportrar. 2000 debuterade de i tv-rutan i programmet Hello Sydney. Genombrott kom 2002 med programmet Ursäkta röran (Vi bygger om) som sändes på TV4.

Annons

Duon har även skrivit böcker tillsammans – Två nötcreme och en Moviebox, Så tar du ut din lön i choklad, 100 höjdare och Tårtgeneralen som sedan blev film.

Nu har Filip och Fredrik en ny satsning, Alla mot alla, där svenska kändisar tävlar i allmänbildning. I programmet agerar Filip och Fredrik både programledare och domare.

– Jag och Filip älskar frågesport och vi har många gånger pratat om att det vore kul att göra en egen spinn på det. Därför känns det här som ett drömprojekt. Det är allt mer sällsynt med smarta människor i tv så det här känns jättekul, har Fredrik tidigare sagt till Nöjesbladet.

FOTO: TT/ Karin Törnblom/ Robin Lorentz

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…