Farmen-Marys okända krav på TV4 – ville inte prata om känsliga ämnet

Mary Enqvist Farmen 2021

När Mary Enqvist spelade in Farmen saknade hon sin dotter mer än allt annat.
Nu berättar hon om okända kravet hon ställde på TV4 när saknaden blev för stor.

Den fjortonde säsongen av det populära programmet Farmen är i full gång och en av årets deltagare är tävlingsmänniskan Mary Enqvist. I en intervju med Hänt berättar hon att hon fått förfrågan om att vara med i programmet tidigare, men att det inte var förrän nu som det faktiskt kändes rätt.

– Jag har fått frågan om att vara med genom åren och jag har faktiskt tackat nej. Men så kom corona med storm och så satt jag hemma när annonsen dök upp och tänkte att det alltid är roligt att svara på massa frågor. Och då gjorde jag det, berättar hon.

LÄS OCKSÅ: Hårda kritiken mot nya Ica-Stig – efter avslöjandet

Hon avslöjar att hennes strategi till en början var att hålla låg profil men att den planen dessvärre sprack efter ungefär fem minuter på gården.

– Mina styrkor är ju att jag är en stark ledare och vet vad jag vill. Sen gick det väldigt bra att hänga med alla deltagare också. Medan andra gick och la sig på kvällarna satt jag och babblade med allt och alla. Och det var ingen strategi, utan det är mer den jag är. Jag är väldigt social, förklarar hon.

Relationerna till de andra deltagarna

Hennes sociala kompetens hjälpte henne att komma nära flera utav de andra deltagarna, och när hon får frågan om vem hon fick bäst relationen med har hon därför flera personer som svar.

– Selmir var ju den jag kom absolut närmast. Men i början stod jag Erik ganska nära, och Pillan står mig också väldigt nära, svarar hon innan hon berättar om deras kontakt idag:

– De pratar jag med varje dag. Så vi är väldigt väldigt tajta. Sen tycker jag om många, men de står mig väldigt nära.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Marys okända krav till produktionen – efter sorgen över dottern

När Mary får frågan om hon hade mycket hemlängtan under sin tid på gården svarar hon snabbt ja och berättar bland annat att hon kände en stark längtan efter ett glas vin. Men vinet var inte det enda hon saknade.

Under sin tid på gården tvingades Mary nämligen också att vara ifrån sin sex-åriga dotter Sigrid - något som var väldigt tufft.

– Jag har en sex-åring hemma som jag tänkte på hela tiden. Men hon var med sin pappa, som är en jättebra pappa, så jag var på det viset jättetrygg.

Men trots att hon visste att hennes dotter var i goda händer gjorde hon en överenskommelse med produktionen och de andra deltagarna för att minska på den stora sorgen.

– Jag sa till både produktionen och många deltagare att jag inte kunde prata om henne, för då skulle jag bara börja gråta och vilja åka hem. Det var en stor saknad, berättar hon innan hon fortsätter:

– Så jag ville inte prata om henne vilket jag inte heller gör någon gång tror jag.

LÄS OCKSÅ: Daniel Tholéns egna ord om romansen med Karin Ström i Farmen 2021

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Karin Ström i Farmen 2021