Fansen jublar över Albin Lee Meldaus nya liv efter succén

Albin Lee Meldaus nya liv efter succén.
Albin Lee Meldau gjorde succé i TV4:s Så mycket bättre 2018. Men tiden efter inspelningarna blev tuff och i Nyhetsmorgon avslöjade Albin att han påbörjat behandling för sitt missbruk.
Nu ger han glädjande besked om var han är idag.
Annons

Albin Lee Meldau, 31, var en av de minst kända artisterna när Så mycket bättre 2018 satte igång. Men det dröjde inte många veckor innan han hade charmat hela svenska folket med sina tolkningar. När säsongen var slut gav han sig ut på Sverige-turné och biljettens sålde slut illa kvickt.

Annons

Men trots framgångarna var livet inte en dans på rosor för artisten efter inspelningarna av Så mycket bättre. Förra hösten tog han in på behandlingshem för att få vård för sitt missbruk, något han berättade om i en intervju med Jenny Alversjö, 45, i Nyhetsmorgon tidigare i år.

Annons

– Jag har kämpat med missbruk i många, många år och en långt gången alkoholism. Det är ingen hemlighet. Det var det som hände, jag åkte till ett behandlingshem, sa Albin Lee Meldau i Nyhetsmorgon och fortsatte:

– Jag mår bättre än någonsin, det är det bästa som hänt mig. Jag är väldigt glad att jag gjorde det.

Han förklarade även att han var väldigt stolt och glad över att han tog tag i problemen.

Annons

Tvingades ställa in

I december förr året skulle Albin Lee Meldau varit med på radiostationen Mix megapols julkonsert i Stockholm. Tillsammans med artister som bland annat Uno SvenningssonMåns ZelmerlöwLinnea Henriksson och Andreas Weise skulle han ha välkomnat julen. Men en dag innan konserten kom meddelandet att han tvingades ställa in.

– Albin Lee Meldau har inte mått bra den sista tiden, och blivit sämre sista veckorna. Nu får han vård, och Albin hoppades in i det sista att spelningen på lördag skulle kunna göras, men det går inte. Han är helt enkelt för sjuk fortfarande, skrev hans kontakt på skivbolaget Astralwerks i ett pressmeddelande.

Annons

Vid tillfället avslöjades inte vad för typ av sjukdom som Albin drabbats av – och han själv uttalade sig inte om det inträffade, utan skickade istället en hälsning via kontakten på skivbolaget.

– Han hälsar att så fort han är på benen igen vill han gärna hitta en dag att kunna spela lite för de som missar honom nu, och han är så otroligt ledsen att behöva ställa in lördagens spelning, hälsade han.

Albins glädjande besked om livet

Bortsett från den inställda konserten fortsatte Albin Lee Meldau med sin utsålda vinterturné – och den senaste tiden har han återigen börjat synas på flera håll. I september spelade han på Mosebacketerrassen i Stockholm och för bara några veckor sedan dök han upp i TV4:s Idol där han sjöng en duett med Astrid Risberg, 21. I programmet sjöng de en av Albins låtar – The weight is gone.

Annons

Gästandet i Idol blev ett glatt besked för Albin Lee Meldaus fans – och på Instagram delar artisten nu med sig av ännu ett glädjebesked. I ett inlägg delar han en bild på sig själv där han ler stort och berättar att han är så glad för att han nu har varit nykter i ett helt år.

”En så här glad selfie bjuder jag på dagen till ära för jag har varit nykter i ett år idag! Förr löste jag 20 minuter. Viktigaste först. Ta det lugnt. En dag i taget”, skriver Albin i inlägget.

I kommentarsfältet möts Albin av hejarop från följare och fans som är glada och stolta över den resa han gjort det senaste året.

Annons

”Bra jobbat, Albin. Det är beundransvärt. Sköt om dig”, skriver en.

”Grattis Albin!!!! Så stolt är jag!!!”, skriver en annan.

FOTO: TT/Magnus Sandberg, TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…