Erik “Jerka” Johanssons ärliga ord om barnen: “Äntligen”

Erik ”Jerka” Johanssons nya avslöjande om pappalivet.
I radioprogrammet Fredagsbubbel på Rix FM avslöjar skådespelaren Erik ”Jerka” Johansson hur annorlunda hans liv ser ut när har barnen och när de bor hos sin mamma.
– Plockar russinen ur livets kaka, säger han.
Annons

Skådespelaren Erik ”Jerka” Johansson, 40, har länge varit ett känt ansikte för svenska folket. Som tonåring spelade han den stöddiga storebrorsan Tobbe i tv-serien Eva & Adam och på senare tid har vi kunnat se honom i bland annat Bonusfamiljen på SVT och i TV4:s deckarserie Maria Wern.

Vid sidan om jobbet lever Erik Johansson ett varannan vecka-liv med sina två barn Rolf, 8, och Lena, 6, som han har sedan ett tidigare förhållande. Kärleken i hans liv idag är Lisa Sjösten, som Erik visade upp för första gången under galapremiären av Superhjältarna 2 i augusti förra året.

Annons
Annons

Det var 2015 som Erik ”Jerka” Johansson separerade från barnens mamma – och sedan dess har pappalivet blivit annorlunda för skådespelaren. I tidningen Café, samt i Expressen har han öppet berättat om känslorna kring varannan vecka-livet.

– Det funkar bra. Det är så klart vemodigt och sorgligt, man saknar dem och det blir en tomhet som man inte är van vid, har han berättat för Expressen.

Nya avslöjandet om pappalivet

Under de fyra år som Erik har haft barnen varannan vecka har han börjat få i olika rutiner för de olika veckorna. I radioprogrammet Fredagsbubbel på Rix FM berättar han hur mycket livet skiljer sig mellan de veckor som han har barnen och de veckor som han är ensam. För programledaren Martina Thun, 46, förklarar han att bland annat helgerna ser väldigt olika ut beroende på om han har barnen eller inte.

Annons

– Jag lever ju ett varannan vecka-liv, så jag har ju två olika drömfredagar kan man säga. När jag har ungarna så är det ju liksom att hämta lite tidigt och göra tacos och kolla på Fångarna på fortet och mysa. Det är kanon, säger Erik Johansson i programmet och fortsätter:

– Äntligen har vi hittat ett program som vi också alla gillar. Annars är det så att jag måste offra mig.

När Erik inte har barnen ser livet annorlunda ut, förklarar han. Då kan en after work leda till en middag, som sedan leder till en utgång in på småtimmarna. Han fortsätter spåna vidare på hur en sådan kväll skulle fortsätta:

– Så träffar jag min tjej och så träffar vi hennes kompisar och så bara har vi en ashärlig kväll. Sedan är man lite mosig på lördagen, men det kan man vara för man är barnfri. Så jag plockar russinen ur livets kaka, säger han.

Annons

FOTO: TT/Anders Wiklund, TT/Hans Shimoda

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…