Efter sonens födsel – Nour El Refai talar ut om tuffa kampen

Nour El Refai om depressionen
Den nyblivna mamman Nour El Refai är inte bara aktuell som småbarnsförälder. Snart ser vi henne i Landet lyckopiller på SVT, där hon träffar svenskar som lider av psykisk ohälsa.
I en intervju med MåBra berättar hon sina egna erfarenheter.
Annons

Komikerna Nour El Refai, 33, och Henrik Schyffert, 51, blev ett par för fyra år sedan. I somras avslöjade de den glada nyheten att de väntade sitt första gemensamma barn, och i slutet av oktober föddes sonen som fått namnet Sami.

Annons

I ett känslosamt inlägg på Instagram berättade Nour om sina känslor inför att ha blivit mamma för första gången.

”Sami är här. Jag älskar dig med hela mitt hjärta. Men också med en del av mitt hjärta jag inte visste att jag hade. Som aldrig skulle aktiverats om det inte var för dig. Den delen kommer alltid vara bara din”, skrev den nyblivna mamman i inlägget.

Annons

Förutom att vara högst aktuell som mamma syns hon också snart i den nya serien Landet lyckopiller på SVT. I programmet träffar hon svenskar som på olika sätt lider av psykisk ohälsa, som är så pass allvarlig att de får medicin för att lindra sina problem.

Nour El Refai om medicinen

Nour är själv en av alla som äter medicin på grund av sin depression och sociala fobi. I en intervju med MåBra berättar hon hur medicinen hjälper henne.

– Det är ju inget mirakelpiller eller lyckopiller, jag har bara sämre förutsättningar att hantera ångest, och det här ger mig ett normaltillstånd. Det ingår i mitt jobb att ha ångest inför premiärer och när jag ska köra stand up, det är massor av ångest. Men nu blir jag rimlig, inte orimlig, säger hon.

Depressionen har varit en del av hennes liv så länge hon kan minnas. Efter en panikångestattack som 18-åring blev hon tvångsinlagd i en månad, sedan dess har hon medicinerat.

Annons

I intervjun förklarar hon att hon idag mår bra, och att hon vet hur hon ska agera när hon börjar må sämre.

– När jag börjar se varningstecknen på depression så är det viktigt att jag inte stänger in mig. Jag behöver komma ut och hålla kvar vid mina rutiner och inte dra ner persiennerna och försvinna, berättar hon vidare.

Landet lyckopiller har premiär den 27 november på SVT1 klockan 21.30.

FOTO: TT/Claudio Bresciani

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…