Efter separationen – Gunhild Stordalen om beslutet för barnen

Efter separationen – Gunhild Stordalen jublar efter beslutet för barnen
För en dryg vecka sedan meddelades det att Gunhild Stordalen och Petter Stordalen går skilda vägar.
Nu berättar Gunhild Stordalen om sitt nya beslut efter uppbrottet.
Annons

Förra söndagen kom det överraskande beskedet att Petter Stordalen, 56, och Gunhild Stordalen, 40, bestämt sig för att gå skilda vägar. Paret har varit tillsammans i 14 år, varav nio som gifta.

I ett uttalande berättade Gunhild om det stora beslutet.

Annons

– Vi har stått sida vid sida i stora upp- och nedgångar, vilket innebär att vi alltid kommer att ha en unik relation. Men vi har båda jobbprojekt som har gjort att vi tittar mindre på varandra. Tillsammans har vi kommit fram till att vi vill ha tid att göra det vi brinner för var för sig. Vi är fortfarande bästa vänner och stöder varandra, sa Gunhild Stordalen i uttalandet.

Annons

2014 fick Gunhild veta att hon drabbats av den ovanliga autoimmuna sjukdomen systemisk skleros. Hon har flera gånger genomgått riskfyllda behandlingar utomlands. Petter Stordalen har stått vid Gunhilds sida under kampen mot sjukdomen. Men tiden har varit tuff för paret.

Under sin tid tillsammans har de båda arbetat hårt och lagt mycket tid på sina karriärer. Petter som framgångsrik hotellmagnat och Gunhild som läkare, filantrop och miljöaktivist.

Innan paret gifte sig skrev de under ett äktenskapsförord med en speciell klausul som innebar att Gunhild vid en skilsmässa ska få 100 miljoner norska kronor. Utöver detta har Petter Stordalen köpt en 200 kvadratmeter stor lyxlägenhet i centrala Oslo till Gunhild, har han sagt till tidningen Finansvisen.

Annons

Ingår samarbete för barnen

Efter beskedet om parets skilsmässa fortsätter Gunhild Stordalen sitt arbete.

Häromdagen la hon ut en bild på Instagram där hon höjer en näven i triumf tillsammans med tre andra personer. I bildtexten meddelar hon att hennes stiftelse EAT foundation ingår ett samarbete med UNICEF – för barnens skull.

Idag är 1 av 3 barn under 5 antingen undernärd eller överviktig. Och vår mat orsakar klimatförändringar och skada på miljön. Vi tycker att varje barn har rätt till god, hälsosam mat, producerad på ett sätt som inte förstör deras gemensamma framtid”, skriver Gunhild Stordalen i en text på engelska till bilden.

Annons

Petter Stordalen gav stiftelsen EAT i morgongåva till Gunhild när de gifte sig. Under åren har han lagt summor på flera hundra miljoner i stiftelsen. Detta kommer Petter fortsätta med även efter skilsmässan.

– Han förblir en central stöttepelare för att bidra till att Gunhild ska nå sina mål, säger en källa till VG.

FOTO: TT, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…