Eden Alm talar ut om hatet efter tårarna i TV4:s Idol

Idol-Eden Alm om hatet: ”Tråkigt att folk inte förstår”
Eden Alm blev snabbt Alexander Kornlunds favorit under de första dagarna i årets Idol på TV4. För Hänt berättar nu Eden om hatet som följt på hennes medverkan i Idol.
Annons

19-åriga Eden Alm gjorde en stark entré i TV4:s musiktävling Idol. Hon sökte till programmet tillsammans med sin tvillingsyster Alice. Alice fick efter sin audition åka hem medan Eden gick vidare.

Idol-juryns medlemmar Nikki Amini, 34, Anders Bagge, 51, Kishti Tomita, 55, och Alexander Kronlund, 47, föll för Edens hesa stämma.

Annons

– Jag älskar, älskar det. Jag blir lite skakig för att jag tycker att det är så bra, sa Alexander Kronlund efter Edens audition.

Annons

Juryns beslut ledde till glädjetårar för både Alice och Eden.

– Nu vinner jag detta året och så vinner Alice nästa, sa Eden då.

Under delmomentet chorusline i förra veckan stötte Eden på problem. I tårar och dubbelvikt av smärta berättade hon för juryn att hon drabbats av magkatarr.

– Jag har fått magkatarr och det gör jätteont och jag kan knappt stå upp. Jag undrar om jag kan vänta till sist och se om det blir lite bättre, om jag kan prova sjunga då? sa Eden i programmet.

Stöttas av familjen

När Hänt når Eden Alm berättar hon att hon upplevt juryn som mycket förstående.

Annons

– Det var väldigt snällt av dem att ge mig tid. Jag har uppfattat juryn som trevliga och förstående. De har bemött mig bra. Det enda jag kunde tänka på då var att jag skulle få vänta och vila, säger Eden Alm till Hänt.

Att vara med i Idol har varit en dröm för Eden Alm sedan hon var liten. Men något hon inte räknat med är hatet som dykt upp på sociala medier.

– Det är vissa som har skickat meddelanden, folk som inte gillar att jag gråter och visar mycket känslor i programmet. Vissa tror att jag gör det för att få fördelar, men det stämmer inte, säger Eden Alm till Hänt.

Hon fortsätter:

– Vissa tror också att jag fejkade att få magkatarr och så är det absolut inte. Alla som haft magkatarr vet hur det känns och det kan till och med göra ondare än vad det gjorde för mig. Det är ju olika för olika personer, men ingen vill ju ha magkatarr. Det är tråkigt att folk inte förstår, men jag kan inte göra annat än att berätta hur det känns.

Eden Alm har under hela tiden i Idol haft stort stöd från sina fyra systrar.

Annons

– Min familj är väldigt stöttande, säger Eden Alm.

Idol sänds måndagar, tisdagar och onsdagar kl. 20.00 på  TV4 och TV4 Play.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…