Det gör Sebastian von Sivers idag – nya uppdraget på TV4

Sebastian von Sivers Haage
Sebastian von Sivers Haage slutade som fast programledare på Nyhetsmorgon för cirka ett år sedan.
Nu berättar TV4 vad han gör idag.
Annons

I början av förra året slutade Peter Jihde, 48, som programledare på Nyhetsmorgon. Strax därefter meddelade kanalen vem som skulle ta över, och det blev ingen mindre än Sebastian von Sivers Haage, 32, som tidigare jobbat med produktionen av programmet. Nyheten kom som en chock, både för tittarna och Sebastians mamma, Malou von Sivers, 66.

Annons

– Sebastian har varit bra på att hålla det hemligt. Jag blir alldeles rörd. Jag önskar dig lycka till, sa Malou efter tio-profilen om beskedet.

Sebastian von Sivers försvann från Nyhetsmorgon

Men bara ett par månader efter att Sebastian von Sivers börjat synas i rutan försvann han. Under hösten började tittarna ställa frågor om detta, och TV4 svarade att Jesper Börjesson, 48, och Soraya Lavasani, 37, kommer att ersätta Sebastian då han har gått vidare med andra uppdrag på kanalen.

Annons

I somras dök han dock upp på kanalen igen och efter tittarnas frågor berättade TV4 att han ibland kommer att hoppa in som programledare.

”Sebastian jobbar även med Efter fem tillsammans med Tilde och gänget”, skrev de.

Sebastian von Sivers hade alltså hakat på kollegorna Tilde de Paula Eby, 46, och Axel Pileby, 33, till Efter fem, som sänds varje vardagseftermiddag på TV4. Nu står han dock bakom kameran som producent för programmet. Den uppmärksamme kan se hans namn flimra förbi i eftertexterna.

Annons

”Producent för Efter fem”

Trots att han inte har synts till i Nyhetsmorgon på ett bra tag berättar TV4 nu att Sebastian von Sivers fortfarande är aktuell som ersättare vid behov.

– Sebastian är producent för Efter fem och gör då och då inhopp på Nyhetsmorgon, skriver Liv Sander, pressansvarig för programmet.

Under hösten har han dock inte synts till i rutan lika flitigt som i somras. Tidigare har TV4 berättat att många av de fasta programledarna för Nyhetsmorgon är lediga under somrarna vilket gör att behovet för inhopp då är större. När vi får se Sebastian i rutan nästa gång är alltså oklart, men säkert är att han fortfarande är aktuell som programledare vid behov.

Annons

FOTO: TT/Robin Lorentz-Allard, TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…