Därför stoppas Se upp för Jönssonligan – då har filmen premiär på C More

Se upp för Jönssonligan

FOTO: C More, TT
Se upp för Jönssonligan skulle haft premiär på biograferna på juldagen.
Istället ska filmen visas på C More.
Här är allt du vill veta om filmen!

Varje år är en dag som de flesta butiker och andra till vardags populära ställen håller stängt – juldagen, den mest röda dagen på hela året.

Men några som däremot brukar hålla öppet är biograferna, och en tradition har utspelat sig att ha premiär för en familjefilm just den dagen. Så blir det inte i år, då en pandemi ställt sig emellan traditionerna och biograferna håller stängt.

Det var tänkt att nya filmen Se upp för Jönssonligan skulle haft premiär på biograferna den 25 december. Men nu blir det istället hemmamys för familjer runt om i landet.

C More om Se upp för Jönssonligan

De som tog över bollen att visa filmen är streamingtjänsten C More, som såklart är glada över att kunna presentera en film som redan blivit en snackis.

– Vi är jätteglada att kunna erbjuda alla våra användare denna otroligt fina julklapp, säger Åsa Sjöberg, innehållsdirektör på TV4 och C More, i ett pressmeddelande. Hon fortsätter:

– Att ge familjer över hela Sverige möjlighet att i mellandagarna uppleva julens storfilm från sina vardagsrum är helt unikt och känns i dessa tider fint och bra.

Vad handlar Se upp för Jönssonligan om?

Nya filmen är en komedi med kärleksfull hommage till de kultförklarade Jönssonligan-filmerna från 80-talet. Den innehåller såklart minutiösa planerade kupper och har en nagelbitande stämning. Helt klart en högklassig underhållning för hela familjen.

I filmen så har Charles Ingvar ’Sickan’ Jönsson hamnat i fängelse efter en misslyckad kupp. När han tillslut släppt ut ur fängelset och är på fri fot igen har hans trogna kumpaner gått och blivit hederliga, vilket leder till att Sickan måste fortsätta med brottsligheten på egen hand.

Men när sedan svåraste kuppen i ligans historia står framför honom behöver Sickan sina medbrottslingar för att kuppen ska gå att genomföra.

När har Se upp för Jönssonligan premiär?

Ja, det verkar inte bli någon biopremiär för Se upp för Jönssonligan. På juldagen får istället alla sitta hemma och se biofilmen, som har premiär på C More fredagen den 25 december.

LÄS MER: Alla skådespelare i Hjem til jul säsong 2 – Felix Sandman i rollistan

Rollistan för Se upp för Jönssonligan

Något som verkligen är ögonfallande med filmen är ju skådespelarna. De har inte direkt sparat på krutet gällande värvningen. I huvudrollen som Sickan kan vi se komikern Henrik Dorsin. Men Sickan är inte själv såklart, övriga medlemmar i ligan spelas av inga mindre än stjärnorna Hedda Stiernstedt, känd från bland annat Vår tid är nu, komikern Anders Johansson och programledaren David Sundin.

Tomas Alfredsson står för filmens regi. Han har även skrivit manuset tillsammans med Henrik Dorsin och Rikard Ulvshammar.

Se upp för Jönssonligan finns att streama från och med den 25 december på C More.

LÄS OCKSÅ: Då har populära programmet Jul med Ernst 2020 premiär

LÄS OCKSÅ: Gangs of London: Skådespelare, premiär på Cmore och handling

FOTO: Jimmy Wixtröm/TT, Eric Josjö/C More,

Senaste nytt