Därför lämnar Gina Dirawi Idol – TV4:s ord efter avhoppet

Gina Dirawi väljer att lämna Idol på TV4 efter två år.
Efter två år som programledare för Idol på TV4 väljer nu Gina Dirawi att lämna programmet. Nu berättar hennes agent vad som ligger bakom beslutet.
Annons

Det är nu två år sedan Gina Dirawi, 28, klev in som programledare för TV4:s Idol vid sidan om Pär Lernström, 38. Efter en lyckad första säsong gick TV4 snabbt ut med frågan om hon ville leda ännu en säsong. Då var Gina inte helt säker på saken. För Expressen förklarade hon hur tankarna gick.

Annons

– Det vet jag inte, allt handlar om min planering, sa hon då.

Men i augusti stod det klart att Gina ville göra comeback i programmet. På Instagram delade hon med sig av nyheten att hon var tillbaka för att leda även 2018 års upplaga av Idol.

”Jag är så glad och välsignad över att kunna säga att jag är tillbaka i år”, skrev hon och fortsatte:

Annons

”Jag har saknat er, vi ses i september”, skrev Gina Dirawi på Instagram.

När de direktsända finalveckorna startade såg vi återigen Gina vid sidan om kollegan Pär Lernström. Men nu meddelar TV4 och agenten, Mathias Andersson, att Gina lämnar programmet, vilket Expressen var först att rapportera om.

”Vi har varit superglada att Gina har varit en del av Idol i två säsonger och vi ser fram emot att presentera en ny programledare längre fram, som tillsammans med Pär Lernström utgör programledarduo för Idol 2019”, skriver Malin Knave, exekutiv producent, till Expressen i ett sms.

Var nära att lämna redan i fjol

Gina Dirawis agent förklarar att det från början var tänkt att Gina endast skulle leda en säsong av Idol, men att hon fick mersmak för det och därför valde att komma tillbaka ännu ett år. Varför hon väljer att lämna nu är för att hon har andra projekt på gång – än så länge hemliga.

– Det var på väg att bli av redan innan den andra Idol-säsongen, men hon ville köra ett varv till. Nu ska äntligen de här planerna sjösättas, säger Mathias Andersson till Expressen.

Annons

Vem som blir Gina Dirawis ersättare kommer TV4 gå ut med senare i år.

FOTO: TT/Mattias Hansson, 

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…