Chris Kläfford avslöjar namnbytet – därför ändrade han

Chris Kläfford bryter tystnaden om namnbytet.
Chris Kläfford har gjort succé både i Idol på TV4 och den amerikanska versionen av Talang. I P4 Extra berättar han nu om namnet Kläfford – och avslöjar att det är ett namn han lagt till som vuxen.
– Det kändes ganska givet, säger han.
Annons

Det var 2017 som Chris Kläfford, 30, rörde hela svenska folket med sin sång i TV4:s Idol. Redan från första stund blev han en stor favorit bland tittarna och röstades därmed vidare i programmet vecka efter vecka. Till sist kammade han hem segern efter en rafflande final mot Hanna Ferm.

Annons
Annons
Annons

Till fansens förtjusning var vinsten i Idol bara början på en framgångsrik karriär för Chris Kläfford och under hösten tog han sig an den amerikanska publiken i Americas got talent. I programmet gjorde han succé med sin röst och tog sig hela vägen till semifinal innan resan tog slut.

Annons
Annons

Efter framträdandet i semifinalen låg Chris öde i tv-tittarnas händer då deras röster bestämde om han skulle ta sig vidare eller inte. Tyvärr räckte inte rösterna hela vägen, men Chris Kläfford hängde inte läpp för det. I ett inlägg på Instagram tackade han alla som röstat på honom, och skickade kärlek till sina fans.

Snacka om en galen resa. Jag skickar så mycket kärlek till alla som har röstat vidare mig så lång i den här tävlingen. Hela den här grejen var något jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva. Men tack vare er blev jag en semifinalist i en av de största underhållningsshowerna i världen”, skrev han och fortsatte:

Jag älskar er alla och hoppas att vi ses snart!.

Sanningen bakom namnet

Under sina år som artist har Chris alltid gått under namnet Chris Kläfford. Men när han nu gästar radioprogrammet P4 Extra berättar han att namnet är taget. Det är när programledaren Titti Schultz, 47, frågar om namnet Kläfford som han väljer att berätta sanningen.

– Du, Chris Kläfford? Jag vill en gång för alla veta. Kläfford. Christoffer Sjögren var det från början va? frågar Titti Schultz i programmet.

– Precis. Jag heter fortfarande så, svarar Chris Kläfford.

Chris Kläfford berättar att Kläfford numera är en del av hans namn, men att han lade till det först i vuxen ålder.

– Jag hette inte det från början, varken jag eller mina två bröder. När jag blev äldre fick jag höra att farfar hette Kläfford i mellannamn och få frågade jag min mor; ”Varför heter inte vi, någon av oss, det?”, säger Chris Kläfford i P4 Extra.

Chris förklarar att hans mammas svar på frågan var: ”Nej, jag tyckte det var så fult” – och av den anledningen fick ingen av bröderna det namnet. Men efter mammans svar bestämde han sig för att lägga till namnet bland hans tidigare namn.

– Jag tyckte det var jättehäftigt. Så då gick jag och fixade det, säger han.

Chris Kläfford om namnkrocken

Idag är Chris Kläfford glad över sitt namn, bland annat för att det fungerar bra som artistnamn.

– Konstigt nog har jag tänkt mycket på det där förr. Att jag måste heta någonting annat än Christoffer Sjögren, för det låter ju väldigt likt en annan artist tänker jag.

Artisten han syftar på är dansbandssångaren Christer Sjögren – och för programledaren Titti Schultz berättar han om ett tillfälle då de båda artisternas namn råkade blandas ihop.

– Jag har faktiskt gjort ett gig uppe i Norrland någonstans, som trubadur, och då stod det Christoffer Sjögren. Sedan satt det ett gäng med lit äldre damer längst fram och när jag klev upp på scenen så gick de därifrån, för de trodde att det var Christer Sjögren som skulle dit, säger han.

FOTO: TT/Karin Törnblom

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…