Charlotte Perrelli om stora förvandlingen efter förlossningen

Charlotte Perrelli om stora förvandlingen – ett år efter fjärde förlossningen
Ett år har gått sedan Charlotte Perrelli födde sonen Alvin efter en svår graviditet med många komplikationer.
Nu berättar hon om kampen efter graviditeten.
”Värt att kämpa för”, skriver Charlotte Perrelli.
Annons

Det var i november förra året som sångerskan Charlotte Perrelli, 44, födde sonen Alvin, 1. Alvin är hennes och maken Anders Jensens, 42, andra gemensamma barn, tillsammans har de även Adrian, 6. Charlotte har sedan en tidigare relation barnen Alessio, 14, och Angelo, 15.

Annons

Graviditeten blev svår med flera komplikationer. Bland annat drabbades Charlotte av svår foglossning och under en period tvingades hon ställa in flera inbokade spelningar och åtaganden – däribland sin turné.

Hon drabbades även av Vasa Previa under graviditeten, en sällsynt diagnos som är förknippad med hög risk för både mor och barn.

Annons

– Förutom att man inte kan föda naturligt så innebär det att ju större barnet blir, desto mer trycker det nedåt mynningen och till slut spricker kärlen och det blir en blödning. Frågan är inte om – utan när det händer, berättade Charlotte för Mama efter förlossningen.

Men allt gick lyckligtvis bra och Alvin kom till världen med kejsarsnitt två veckor före beräknat förlossningsdatum.

Tiden med ett litet barn går fort och Alvin har nu fyllt ett år. Snart är det dags för honom att börja förskolan – något Charlotte Perrelli har blandade känslor inför.

I ett inlägg på sin blogg har hon skrivit om känslorna över att sonen börjar bli stor.

”Ett år sedan du kom. Hur var livet innan? Kan inte riktigt minnas. Det här känns så rätt och som det ska vara och alltid borde varit. Tänk att för ett år sedan fanns du inte än …”, skriver hon i inlägget.

Annons

Stort viktras

Under den jobbiga graviditeten gick Charlotte Perrelli upp en del i vikt, något som är vanligt. Nu berättar sångerskan att hon efter sin fjärde förlossning kämpat hårt för att gå ner sina gravidkilon. Melodifestivalen-stjärnan berättar om hur hon lagt om kosten.

Kroppen är fantastisk om man bestämmer sig. Efter 4:e barnet rinner kilona inte bort av sig själv”,  skriver Charlotte Perrelli i ett blogginlägg.

Hon fortsätter:

Jag har varit tvungen att vara hård mot mig själv och fått kämpa i några månader. Men nu mår jag ganska bra i kroppen igen. Underbart! Har gått ner 26 kg (bara graviditetskilon) och har ett par kvar, sedan är jag helt tillbaka. Skönt måste jag säga. Kommer i alla mina kläder igen och bara det är ju värt att kämpa för.”

Annons

Nu har Charlotte Perrelli en riktigt stor familj. För Hänt har hon tidigare berättat att det troligtvis inte blir några fler barn.

– Nej. Jag tror vi är ganska nöjda nu, även om allt funkar precis lika bra med att ha fyra som tre, sa Charlotte Perrelli till Hänt i våras.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…