TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Charlie Grönvall rasar mot Idol-juryn efter Nikkis ursäkt

08 sep, 2018 
AvStina Dahlgren
Nikki Amini och Charlie Gronvall
Charlie Grönvall ger sig nu in i Idol-bråket. Han tycker inte att Nikki Aminis ursäkt till Izadora duger och uppmanar nu juryn att visa en annan sida av musikbranschen än den ytliga.
Annons

När Izadora Burenstrand, 25, sökte till Idol fick hon höra att hon inte hade rätt kläder för att gå vidare.

– När du kommer hit så måste du också kunna presentera den vision du har av dig själv som artist och det upplever jag att Izadora inte klarar av, sa Nikki Amini, 33, i programmet.

Hon fick medhåll av Kishti Tomita, 54, och med två domare emot sig fick Izadora lämna utan guldbiljett. Detta har under veckan upprört och engagerat tusentals tittare som menar att juryn ska bedöma folk efter röst, inte efter utseende. Nikki gick nyligen ut med en ursäkt där hon förklarade att hon aldrig skulle diskriminera någon på grund av utseende.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Jag letar alltid efter ett helhetsintryck som innefattar stil, karisma, sångröst, hur väl förberedd den sökande är, låtval och allt annat som skapar helhetsintrycket. Om jag inte tror att den sökande har det som krävs för att klara av den tuffa resa som Idol innebär och inte minst därefter en framtida artistkarriär kommer jag att säga nej.” förklarade hon på Instagram.

Annons

Nu har artisten och den förra Idol-deltagaren Charlie Grönvall gett sig in i debatten. Charlie, som har tävlat i Idol själv, godtar inte Nikkis ursäkt utan går istället till motangrepp.

”Det är bullshit att man ska behöva ha trendiga/styliga kläder för att va intressant som artist (och man kan kalla det karisma, man kan kalla det helhet men det är utseende det handlar om här). Snälla Idol fatta att om det är ok för vuxna att döma folk på klädval så är det ok att ungdomar recenserar och dömmer ut varandra på klädval och utseende.” skriver han på Instagram.

Han tycker att juryn istället borde vara förebilder och att de ska visa en annan sida av musikbranschen än den som bara handlar om yta.

”Säger inte att varje person som sjunger bra automatiskt ska få gå vidare, artisteri är mer än så, men sättet detta görs på, där Izadora görs till ytligt diskussionsobjekt är inte ok.”

FOTO: Ibl

Annons