Carola Häggkvist om TV3:s ändringar i Carolas advent

Carolas advent
Carola Häggkvists egna program på TV3 har premiär ikväll.
Nu berättar sångerskan om önskemålen som fick produktionen att ändra programmets innehåll.
Annons

Idag har programmet Carolas advent premiär på TV3 och Viafree. Sångerskan Carola Häggkvist, 53, får under fyra avsnitt besök av ett flertal kända gäster hemma på sitt Steninge slott, och tittarna kommer att få se Sanna Nielsen, Andreas Johnson, Måns Zelmerlöw, Mariette Hansson, Plura Jonsson, Uno Svenningsson, Charlotte Perrelli och Anders Bagge.

Carola sjunger duetter med gästerna i Carolas advent

Varje advent kommer ett nytt avsnitt där gästerna umgås med Carola under en hel dag. De gör saker som att pyssla, sjunga och laga mat tillsammans.

Annons
Annons

– Vi kommer samtala om minnen, traditioner och önskningar kring julens högtid. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att dela våra tankar med varandra än genom en måltid, sång och musik, sa Carola i pressmeddelandet gällande programmet.

Förutom en sololåt i varje program sjunger Carola även en duett med varje gäst inför publik inne i ladan i Steninge slottsby. Till och med Anders Bagge, som i vanliga fall inte brukar stå på scenen, släppte loss och bjöd publiken på en duett med Carola.

– Jag nobbade att sjunga tillsammans med Celine Dion i Globen men när Carola ville göra en duett med mig i sitt program kunde jag inte säga nej, sa Anders Bagge i samma pressmeddelande.

Annons

TV3 fick ändra programmet

När Hänt träffar Carola strax innan premiären har hon redan fått se avsnitt nummer ett, och hon är mycket nöjd med resultatet. Däremot fick TV3 göra en del ändringar innan sångerskan tyckte att det blev en fullträff.

– Jag har sett ett avsnitt och gjort lite olika notater kring det och det tog produktionen och producenten till sig och höll med också om de anteckningarna. Sedan har jag också vågat släppa vidare de andra programmen så att man känner igen tonen. Man känner igen mig, tonen, säger hon.

Det mesta var småsaker som skulle justeras och Carola säger själv att hon inte är något proffs, men att hon ändå såg vissa saker hon ville förbättra.

Annons

– Det var lite olika saker, det var allt ifrån inledningsmelodi till att man inte behöver göra det allt för enkelt för dem med klippningarna, säger hon.

Hon är medveten om att det också är svårt att klippa ihop en hel dag till ett enda program på knappt en timme. Allt som är bra kan inte komma med utan en del saker måste helt enkelt klippas bort.

– Men det som kommer med är dynamit, det måste jag ändå säga, säger Carola.

Carolas advent sänds på söndagar klockan 20.00 på Viaplay och TV3.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…