Camilla Läckberg om relationen med Simon Sköld: ”Förvånande”

Camilla Läckberg och Simon Sköld
Camilla Läckberg gifte sig med maken Simon Sköld för två år sedan. I SVT:s Morgonstudion berättar deckardrottningen nu om omgivningens reaktioner på ålderskillnaden.
Annons

Författaren Camilla Läckberg, 44, har precis gett ut boken En bur av guld som är något annorlunda från vad hon tidigare har skrivit. Deckardrottningen fick sin titel tack vare Fjällbacka-serien men har nu alltså tagit en paus från de framgångsrika böckerna om journalisten Erica Falck.

Camilla Läckberg har tidigare uttalat sig om oron inför att gå utanför sin bekvämlighetszon och nervositeten inför kritikernas åsikter om den nya boken.

Annons

”Jag får ju skylla mig själv. Jag har valt att tillfälligt bryta min framgångsrika Fjällbackadeckarsvit och göra något helt annat. Och en del av mig är stolt över mig själv för att jag vågar bryta trygga mönster, vågar utmana mig själv”, skrev Camilla i ett inlägg på Instagram och fortsatte:

Annons

”Men en del av mig är livrädd. För jag vet hur läsare ofta funkar. Ni vill ha det ni är vana vid, trygga med, förväntar er”.

Camilla Läckbergs ord om relationen med Simon Sköld

I onsdags besökte Camilla Läckberg SVT:s program Morgonstudion för att berätta om sin nya bok. När hon pratar med journalisten Carolina Neurath, 33, kommer de in på mer detaljer om huvudkaraktären i En bur av guld.

– I den här boken så börjar Fey, som är huvudpersonen, träffa yngre män, eller betydligt yngre än vad hon själv är och hennes tidigare vänninor tittar lite snett. Du har faktiskt också träffat en yngre man, vad har du fått för reaktioner?, frågar Carolina Neurath.

Hon refererar till Camilla Läckbergs make Simon Sköld, 31, som är 13 år yngre. Paret gifte sig 2017 och har dottern Polly Läckberg Sköld, 3, tillsammans.

Annons

– Att låta Fey göra det i boken är mycket för att hon går utanför normen för vad som är accepterat för en kvinna och det var något som jag märke väldigt tydligt själv när jag träffade min man Simon som är 13 år yngre.

Camilla Läckberg fortsätter:

– För mig var det så förvånande att det blev ett sånt himla hallå om det och det höll i sig i nästan två års tid. Massa skriverier och massa kommentarer för att han var yngre och jag blir så förvånad för jag ser ju jättemycket män runt mig som har betydligt yngre kvinnor och ingen kommenterar det över huvud taget.

Deckardrottningen berättar vidare att relationen är normbrytande men att hon är stolt över att ha myntat ett nytt uttryck.

– Jag har hört att det kallas att göra en Läckberg nu så jag har förhoppningsvis bidragit till att ändra den normen, säger Camilla Läckberg.

Annons

FOTO: SVT, Karin Törnblom/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…