Camilla Läckbergs ilska efter upptäckten – uppmanar fansen

Camilla Läckbergs ilska efter upptäckten – uppmanar fansen
Senast i somras fick en rad kända svenskar sina namn och ansikten använda i reklam på nätet utan tillstånd.
En av dem var Camilla Läckberg, som nu återigen fått sitt namn utnyttjat i falsk reklam. Nu vädjar hon till sina följare efter upptäckten.
”Gå inte på sånt här”, skriver författaren på Instagram.
Annons

Redan i mars började falska reklamer och rykten om kända svenskar cirkulera på nätet. En av de tidigt drabbade var Nyhetsmorgons programledare Jenny Strömstedt, 47, som rasade när hon upptäckt att ett företag hävdade att hon skulle sluta på TV4 för att istället börja sälja hudvårdsprodukter. Annonsen resulterade i att människor la dyra pengar på hudvård som de trodde att Jenny stod bakom.

”Gå aldrig på reklam för mirakelkurer i webbannonser! Spendera inte stora pengar på att köpa produkter på nätet! Jag ska inte sluta någonstans. Jag jobbar som journalist på TV4 och gör inte reklam för någonting. Alla annonser ni ser med mitt namn som inte handlar om program på TV4 är fejk”, skrev Jenny Strömstedt på Instagram då.

Annons
Annons

Efter det har också Laila Bagge, 46, och Carina Berg, 41, råkat ut för att deras namn och bilder används i fejkade reklamer. Något som även dem uttryckt sin frustration över.

”Under INGA omständigheter skulle jag NÅGONSIN göra reklam för/låta mig förknippas med vidriga bantningspiller!!! Jag har ALDRIG yttrat dessa ord, varken på min egen insta (som företaget förfalskat) eller i Aftonbladet. Nu vet ni det!”, skrev Carina Berg i ett inlägg på Instagram.

Vädjar till sina följare

I somras drabbades även författaren Camilla Läckberg, 45, av liknande bluff vilket hon uppmärksammade sina följare på.

Annons

Just nu cirkulerar det en massa falsk reklam där mitt namn används. Är bla reklam om bitcoins. Inget av det ni ser stämmer, mitt namn används utan mitt tillstånd och helt felaktigt”, skrev Camilla på sin Instagram och fortsatte:

Som sagt. Ingen av reklamen som cirkulerar stämmer”.

Nu har bluffmakarna varit i farten igen. I ett nytt inlägg på Instagram delar deckardrottningen återigen med sig av en skärmdump på en fejkad artikel. Till bilden skriver Camilla själv att mängder av följare hör av sig till henne dagligen för att tipsa om att artikeln finns – men även för att fråga om den är äkta.

”Det är BLUFF!!!!! De använder mitt namn utan tillåtelse, det är bluff o båg. Lägg inte en krona på skiten – o glöm inte: ”Saker som låter för bra för att vara sanna – är troligtvis just det.”, skriver Camilla Läckberg på Instagram och fortsätter med en sista uppmaning till följarna:

Annons

”Gå inte på sånt här.”

Flera av Camillas följare har i kommentarsfältet uttryckt sina känslor kring den fejkade annonsen. Några berättar även att de anmält den.

”Vidrigt. Avskyvärt…”, skriver en.

”Även texten får varningsklockarna att ringa!”, skriver en annan.

Annons

”Har anmält flera inlägg”, skriver en tredje.

FOTO: MEGA/TT, W. Jåma Naina Helen/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…