Bingo Rimérs starka ord om diagnosen: ”Lärt mig leva med det”

Bingo Rimér om sin adhd
Bingo Rimér berättar i ett känslosamt inlägg på Instagram om hur svårt det kan vara att leva med sin diagnos.
Annons

Det var för snart två år sedan som Bingo Rimér, 43, gjorde en utredning och fick reda på att han har adhd. Redan då han genomgick utredningen berättade han på Instagram:

”Jag har nog adhd. Kom precis ut från en mottagning efter fyra timmar. Har gjort flera tester och svarat på massor av frågor. Otroligt spännande och samtidigt lite omtumlande. Ska nu genomgå en stor utredning och välja en medicin som passar mig”

Annons

Trots att det var omtumlande för honom att få diagnosen berättade dock Bingo att han sedan många år tillbaka haft på känn att han kanske har adhd. Han är långt ifrån den enda svenska kändisen som har fått diagnosen. Artisten och bloggaren  Viktor Frisk, 23, har bland annat skrivit en bok om sin adhd med titeln ”Min superkraft”. Personer som Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 28, Samir Badran, 28, och Cissi Wallin, 33, har även de berättat att de har diagnosen.

Men i ett nytt långt inlägg på Instagram berättar nu Bingo mer utförligt om vad som kan vara problem för dem, vilka liksom han själv, lider av adhd. Han börjar med att förklara:

Annons

”En sak som kan vara lite små jobbig för oss med ADHD är att vi måste anstränga oss lite extra för att inte tappa bort saker. Jag tror att det är lite individuellt så klart. Men för mig har det alltid varit otroligt viktigt att jag lägger mina saker på exakt samma ställe varje gång så att jag hittar dom. Bilnycklar. Plånbok. Mobiltelefon. Bankdosa. Fjärrkontroll. Solglasögon. Klockan etc.”

Därefter bli mediaprofilen mer känslosam då han beskriver vad han upplever:

”Jag har lärt mig att hantera och leva med min diagnos men ibland blir man så trött i hjärnan. Det krävs extrem ansträngning vissa dagar att hålla alla tankar på plats. Det snurrar i huvudet och man försöker greppa tag i viktiga tankar.”

Glömde hela familjens pass

Bingo, som sedan en tid tillbaka bor i Thailand med barnen och exet Katrin Zytomierska, 41, berättar sedan att han nyligen till exempel, på grund av sin adhd, lyckades glömma bort att ta med familjens pass när han skulle åka till gränsen vid Krabi för att förnya deras visum. Han beskriver vad som hände:

”Hoppar in i bilen. Börjar köra mot Krabi. Tar färjan. Köar. Åker hela vägen upp till migrationsverket. Tog mig nästan 3 timmar. Gick in. Tog en kölapp. Öppnade väskan. Och upptäcker då till min förskräckelse att den lilla väskan med passen ligger kvar hemma på rummet. Jag tror att jag skall svimma. Hur kan man vara så klantig? Alla andra saker har jag fått med mig. Helt oviktiga saker.”

Annons

Som tur var slutade det hela lyckligt eftersom en svensk Bingo känner som också bor och i Thailand såg till att köra över med alla familjens pass till Bingo i tid. Många av hans följare har kommenterat Instagraminlägget. En person skriver uppmuntrande:

”Även om Du glömde bort den där lilla väskan så tog Din ADHD – hjärna en ny utmaning och såg till att problemet löstes. Kreativ,händer saker snabbt och till slut så ordnar det sig.”

En annan person inflikar:

”Haha ja det är jobbigt för er med ADHD men också för oss som lever med er”

FOTO: Magnus Liam Karlsson/Aftonbladet/TT, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…