Astrid Risberg om kampen i Idol 2019: ”Jag fick panik”

Idol 2019: Astrid Risberg om kampen: ”Jag fick panik”
Hon gör succé i Idol – men allt är inte så enkelt som det ser ut.
För Hänt berättar Astrid Risberg om kampen.
– Varenda gång som det blir riktigt illa så blir jag liksom ”skitsamma jag åker hem och ger upp typ.”
Annons

Alexander Kronlund chockades när Astrid Risberg, 20, släpade med sig både gitarr och förstärkare till sin idolaudition. Installerad och klar framförde hon sedan Bob Dylans låt ”It’s all over now, Baby Blue”, vilket fick juryn att i stället chockas över hennes framträdande och ge henne en guldbiljett.

Annons

– Att få sitta här och vara med om det här som vi är med om just nu, är något väldigt väldigt häftigt och jag tackar dig för att du kom hit. Det här är det mest solklara ”ja” jag sagt på många många år, sa Anders Bagge i programmet.

Sedan dess har hon hyllast i programmet – men privat har de inte gått lika smärtfritt. För Hänt berättar Astrid om sitt mående under programmets gång.

Annons

– Denna vecka har jag mått bra. Jag har haft tid att chilla lite. Promenera och sova lite. Så det är gött. Förra veckan däremot var riktigt jobbig för mig. Jag har rätt grov PMDS så då blir jag liksom galen. Jag tror hormonerna reagerar på stress men nu har det också lugnat sig. Så nu är jag helt okej, och det är nog första gången sen slutaudition som det känns bra.

Vad var dåligt förra veckan?

– Det var kaos överlag, jag fick panik, ångest, jag missade rep och så. Det var jobbigt förra veckan.

Varit på väg att ge upp

Astrid Risberg berättar att hon vid flera tillfällen tänkt tanken att ge upp Idolresan.

Annons

– Varenda gång som det blir riktigt illa så blir jag liksom ”skitsamma jag åker hem och ger upp typ.” Men sen vill jag ju se vad som händer om jag inte ger upp.

Så du har varit påväg att lämna programmet?

– Jaja, flera gånger. Det är nog fler än jag som har tänkt det med men jag har känt så flera gånger, men de beror väl mer på mina psykiska ”issues”. Men jag lägger ingen vikt på det, jag vet att om jag får lugna mig lite så känns det bättre.

Hon berättar att hon får bra stöd av produktionen när hon mår dåligt – och att de pratat om hur de ska hantera det.

Annons

– De vet om det. Men de är svårt att veta hur man ska hantera det innan de liksom har hänt. Men nu har vi pratat om det, jag har fått skitbra stöd från alla. Så de är jätteduktiga på sitt jobb och de respekterar verkligen vad jag har för problem, säger hon.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…