TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Anna Books tårar i Klassfesten – efter Renée Nybergs frågor om mamman

10 okt, 2020 
Anna Book och Renée Nyberg.
När Anna Book gästade Klassfesten kom delar av samtalet att handla om hennes mamma. Då brast det för artisten och skådespelaren, som inte kunde hålla tillbaka tårarna.
Annons
Allt om Anna BookBrand logo
Allt om Anna Book

Anna Book har varit en självklar del av svensk underhållning sedan mitten av 1980-talet där hon bland annat gjorde en roll i SVT:s Solstollarna. Efter den insatsen släppte hon sin första skiva och 1986 deltog hon i Melodifestivalen med ABC, den låt som fortfarande kanske är starkast förknippad med henne.

Men hon har ju gjort mycket annat också, som att spela teater och göra röster i bland annat Toy story-filmerna och som Misty i Pokémon.

Tårarna i tv-studion

När Anna Book gästade Renée Nyberg och Klassfesten på TV4 kom delar av samtalet att handla om Annas mamma Martia. Hon gick bort 2009 och är fortfarande jobbigt att tänka på så så klart.

Anna Book öser kärlek över sin mamma och berättar om deras relation..

När Renée Nyberg frågar Anna Book vad hennes mamma betytt svarar artisten snabbt:

– Allt!

Sen brister det för Anna Book och tårarna börjar rinna och hon har svårt att få fram orden.

– Oj, det här... Jag brukar kunna prata om henne nu för tiden utan att liksom... men fan, vad man saknar. Hon har betytt allt. Jag är bara hälften av den kvinna som hon var. Hon hade ett enormt stor hjärta, säger Anna Book samtidigt som Margaux Dietz klappar om henne.

Annons

Systern fina ord om Anna Book

Renée Nyberg gestikulerar sedan mot publiken och berättar att Annas storasyster Susanne är på plats i studion.

– Vi var väldigt tajta i vår familj, alla syskon. Men nånting som är väldigt starkt för mig är att jag hade ganska mycket problem och jobbigt i mitt tonårsliv. Och där fanns alltid Anna. Många har vänner och kompisar som man vänder sig till, men jag hade Anna. Hon var ett otroligt stort stöd.

Susanne fortsätter att hylla sin lillasyster, och berättar att hon alltid sett upp till henne.

– Det är lite lustigt. Jag tänker att jag är storasyster och att jag ska vara hennes förebild, men för mig är det tvärtom. Hon är min förebild!

Anna Book ser rörd och glad ut över de fina orden och berättar om vad det betyder.

– Man blir jätterörd. Jag vet att hon sagt det så många gånger, men man blir lika glad varje gång.

Annons