Allt du vill veta om Nova Luther i Idol 2020

Allt du vill veta om Nova Luther i Idol 2020
Nova Luther röstades vidare av tittarna i kvalet i Idol 2020.
Men vem är Nova och vad har hon för mål i livet?
Här är allt du vill veta om Idol-Nova!
Annons

Kvalveckan i Idol 2020 är igång. När veckan lidit mot sitt slut har tittarna fått möjlighet att rösta fram åtta kvalfinalister. Men där tar det inte slut. Idoljuryn som i år består av Anders BaggeAlexander KronlundKishti Tomita och Nikki Amini, har fortfarande lite makt kvar.

Annons

Även om de inte bestämmer vilka som går vidare från kvalet till fredagsfinalerna så har juryn fått slänga in fyra wildcards. Dessa tilldelas till de idoler som juryn tycker borde gått vidare, men inte fått tillräckligt med röster från tittarna.

Efter måndagens avsnitt stod det klart att stridspiloten Niklas Hultberg, 31, och Affe Hagström, 21, tagit sig vidare i tävlingen. Dagen därpå var det tjejernas tur att tävla mot varandra och de två som sjöng sig vidare till kvalfinal var Nadja Holm, 22, och juryfavoriten Nova Luther.

Nova framförde låten Girl on fire av Alicia Keys, något som juryn ansåg inte vara det bästa låtvalet för henne. Men Nova lyckades charma tittarna ändå!

Annons

Men vem är Nova Luther, förutom en otroligt duktig sångerska?

Hur gammal är Nova Luther och var bor hon?

Nova Luther bor i Stockholm, och det var även där hon sökte till Idol. Som sällskap hade hon mamma och lillebror, som hon även bor med i Mälarhöjden. Och lillebror är inte bara ett syskon till Nova, utan även hennes största fan.

Idol-Nova var nio år när hon skrev sin första låt, och det var faktiskt inte så längesedan – då hon idag 16 år gammal.

Novas stora mål i livet

Nova drömmer om att bli artist, och hon är minst sagt en god bit påväg i och med sin resa i Idol 2020. Men Idol är inte det enda målet som Nova har i livet. Hemma på väggen har hon en lapp uppsatt med en text som hon läser varje dag. Vad som står på lappen? ”One day I want to play my own concert on a big stage like Madison Square Garden”. Stort och långsiktigt mål som Nova inte alls gör fel i att drömma om, en dag kanske det blir verklighet!

Nova Luther
FOTO: TV4
Annons

Vad heter Nova Luther på Instagram?

På sociala kanalerna verkar Nova inte vara särskilt aktiv. På Instagram heter hon nova.luther och har över 2 600 följare. Men hon delar inte ofta med sig av vardagen. I skrivande stund har Nova endast nio inlägg på kontot, och de flesta poster är videos när hon sjunger.

Stödet däremot, det är enormt. På bilder och videos kommenterar följarna och hejar glatt.

Nova Luther
FOTO: Instagram

Kvalveckan i Idol sänds 14-18 september klockan 20.00 på TV4 och på TV4 Play.

FOTO:

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…