Allt du vill veta om Gry Forssell

Gry Forssell är åter aktuell i Sommarkrysset på TV4. Här är allt du vill veta om programledaren.
Gry Forssell har varit programledare på tv och radio ända sedan hon var 19 år gammal. Nu är hon återigen aktuell med ännu en säsong av Sommarkrysset på TV4. Här är allt du behöver veta om den folkkära profilen.
Annons

Den 16 februari 1973 föddes Gry Charlotta Kossek Forssell, 46, i Växjö. Hennes mamma heter Ragnhild Herminge och pappa är musikern Tomas Forssell, bland annat känd från Häjkån Bäjkån band, och avlidna skådespelaren Johannes Brosts halvbror.

Tiden i Småland blev inte långvarig för Gry – som fyraåringen flyttade hon till Luleå med sin familj.

Annons
Annons

Gry bodde i Luleå och jobbade bland annat som ridlärare fram tills 1992 när Gry Forssells mamma såg en annons i tidningen Journalisten. Det var ungdomsprogrammet PM i SVT letade programledare. 19-åriga Gry sökte, fick jobbet och tog sitt pick och pack till Stockholm.

– Jag bodde i Luleå under de åren jag formades och känner mig som en Luleåbo. Det var en liten identitetskris när jag insåg att jag hade bott längre i Stockholm än i Luleå, säger Gry i en intervju med tidningen NSD.

Tv-tittare har bland annat kunnat se Gry leda programmen Silikon, Big Brother, Körslaget, Gladiatorerna och Sommarkrysset under årens lopp.

Annons

Sedan 2004 har programledaren också hörts i etern i morgonshowen Gry Forssell med vänner i Mix Megapol.

Så träffade Gry kärleken Alex

Genom sitt jobb har Gry utvecklat ett väldigt stort kontaktnät under åren. En kväll för ungefär 18 år sedan var hon ute på krogen tillsammans med kompisen och världskända DJ:en Axel ”Axwell” Hedfors, 41, och kollegan Alex Kossek, 41, från produktionsbolaget hon jobbade på hängde också på.

När det var dags att hämta jackorna i garderoben mot slutet av kvällen, upptäckte de att Alex jacka hade stulits – tillsammans med hans nycklar. Så båda killarna följde med Gry hem och då fick Axwell sova på soffan och Alex sov med Gry. Redan från den dagen var det självklart att det skulle vara de två. För efter den kvällen hängde Alex kvar hos henne i flera dagar.

Annons

Paret flyttade ihop och fick sonen Vincent, 16. Fyra år senare gifte de sig i Sätra brunns kyrka med 130 gäster samlade.

2009 fick Gry och Alex sitt andra barn, en flicka som fick namnet Nikki. Den glada nyheten uppdagades i morgonshowen på Mix Megapol som Gry på den tiden gjorde tillsammans med Adam Alsing, 50.

Sedan flera år tillbaka bor Gry tillsammans med familjen och hunden Bosse i ett hus i Enskede utanför Stockholm.

I övrigt gillar Gry amerikanska gamla bilar, snöskotrar och är en hejare på att prata baklänges. Hon gillar att äta grillad fisk och åker gärna till Luleå skärgård när hon ska resa bort från Stockholm.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…