Allt du vill veta om artisten Benjamin Ingrosso

allt du vill veta om benjamin ingrosso
Hans syns flitigt i tv-rutan och har under de senaste åren varit ständigt aktuell med ny musik. Här är allt du behöver veta om Benjamin Ingrosso.
Annons

Den 14 september 1997 fick Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso sin son Benjamin Ingrosso. Då hela familjen länge varit i nöjesbranschen kastades han direkt in i kändislivet och rampljuset.

Mamma Pernilla Wahlgren är artist, pappa Emilio Ingrosso har varit dansare, mormor och morfar Christina Schollin och Hans Wahlgren och morbröderna Niclas och Linus Wahlgren är skådespelare. Han är även kusin med stjärn-dj:n Sebastian Ingrosso som är en av tre i gruppen Swedish house mafia.

Annons
Annons

Hans syskon är även de i strålkastarljuset: systern Bianca Ingrosso är en stor influencer och har även ett eget sminkmärke i namnet Caia Cosmetics. Benjamins storebror Oliver Ingrosso är dj och musikproducent.

Benjamin själv började sin karriär i Lilla Melodifestivalen med låten Hej Sofia. Efter det sågs han flera gånger i offentliga shower som Allsång på Skansen och Diggiloo. Han prövade även skådespelaryrket och var bland annat med i Karlsson på taket flyger igen på Göta Lejon i Stockholm.

Annons

Benjamin Ingrossos karriär

2015 kom skivkontraktet och hans första singel Fall in love släpptes. 2017 medverkade han i Melodifestivalen med låten Good lovin. 2018 kammade han hem hela Melodifestivalen med låten Dance you off, som kom på en sjunde plats i Eurovision. Sedan dess har han släppt ett flertal låtar, bland annat Tror du att han bryr sig med Felix Sandman, som även är Benjamins barndomsvän.

Felix Sandman och Benjamin Ingrosso uppträder på Allsång på skansen.

Annons

Artisten syns även i familjens egna tv-program Wahlgrens värld på Kanal 5. I serien får man följa familjen Wahlgren/Ingrossos vardag och Benjamin syns bland annat med sin ex-flickvän Linnea Widmark.

Benjamin Ingrossos kärleksliv

I flera år var Benjamin Ingrosso tillsammans med Linnea Widmark. Under början av 2019 avslöjade artisten i samband med att han släppte låten  I’ll be fine somehow att paret gått skilda vägar.

Annons

Benjamin Ingrosso och flickvännen Linnea Widmark.

Varför det tog slut har ingen av dem velat gå ut med. När han sågs flörta med artisten Hanna Ferm Melodifestivalens efterfest ville han inte heller kommentera deras relation. Mamma Pernilla Wahlgren berättade för Hänt i våras att Benjamin Ingrosso mår bra efter uppbrottet.

– Han mår jättebra skulle jag säga. Han är på en väldigt bra plats i livet, sa hon då.

FOTO: TT/ Mattias Hansson/ Eero Hannukainen

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…