TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntMästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinsonSonja Livbom

16-åriga Elin får Idoljuryn att göra det oväntade: ”Nytt rekord”

27 aug, 2018 
AvStina Dahlgren
Elin Andersson från Kalix gör succé i Idol 2018 och får fyra guldbiljetter av juryn.
16-åriga Elin Andersson från Kalix får Idoljuryn att gråta, skrika, stå upp och göra något som de aldrig tidigare har gjort. ”Nytt rekord” utbrister programledare Pär Lernström.
Annons

Den nya säsongen av Idol på TV4 har precis dragit igång och som vanligt lockas tusentals sökande av drömmen om att bli Sveriges nästa stjärna.

I kvällens avsnitt har 16-åriga Elin Andersson från Kalix tagit mod till sig för att möta juryn, öga mot öga. För tre år sedan gick hennes pappa tragiskt bort.

– Under en konsert så fick han en hjärtinfarkt. Jag har bearbetat det på så sätt att jag har pratat väldigt mycket om pappa, om roliga minnen. Och så har jag spelat väldigt mycket. Musik hjälper i sorgliga och lyckliga stunder, säger Elin i kvällens program.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hennes dröm är att få spela i ett band med samma musiksmak som henne, men hon kommer från ett ställe med få invånare vilket gör det svårare att uppfylla drömmen. Därför har hon nu sökt sig till Idol.

– Pappa hade varit sjukt stolt över dig, det hade han verkligen varit, säger hennes mamma som är med som stöd.

Redan innan hon har tagit en ton lyckas hon charma jurymedlemmen Anders Bagge, 50. När hon sedan börjar sjunga får han med sig även den övriga juryn. De kan knappt tro sina öron när de hör den unga tjejens röst.

Annons

– Fy fan vad bra, shit vad var det där för nivå? utbrister Alexander Kronlund, 46, som ställt sig upp i extas.

– Kärleksgråtfest, säger Kishti Tomita, 54, och torkar tårarna.

I vanliga fall får de sökande som går vidare en guldbiljett. Elin får en från varje jurymedlem, alltså sammanlagt fyra stycken! Enligt Anders Bagge har detta aldrig tidigare hänt. Han får medhåll av programledaren Pär Lernström, 37, som även han kämpat mot tårarna i kulisserna.

– Nytt rekord, jublar han glatt.

Det är bara att gratulera Elin till hela fyra (!) guldbiljetter.

FOTO: TV4

Annons