Annons

Niclas om skilsmässan från Laila: ”Livet blev billigare”Annons


För två och ett halvt år sedan skilde sig Niclas Wahlgren och Laila Bagge. Nu berättar han sanningen om hur ex-paret delade sina pengar. – Vi hade inte skrivit något äktenskapsförord, säger han i podcasten "Lyxfällan".

Niclas Wahlgren, 51, och Laila Bagge, 44, träffades i ”Let’s dance” 2009 och blev snabbt ett kärlekspar. Knappt ett år senare, i mars 2010, gifte de sig i S:t Jakobs kyrka i Stockholm och lät bygga ett gemensamt lyxhus på Lidingö. Året därpå fick de också sonen Kit, 5, tillsammans.

Annons

Men bara fyra år efter bröllopet, på hösten 2014, var kärleken officiellt över och paret bestämde sig för att skilja sig. Nu avslöjar Niclas Wahlgren alla detaljer om skilsmässan och om hur han och Laila delade sina tillgångar i podcasten ”Lyxfällan – En pengapodd med Patrick och Magnus”. Bland annat berättar han att paret inte hade skrivit ett äktenskapsförord när de gifte sig.

– Vi splittade på hälften. Vi hade inte skrivit något äktenskapsförord. Min kompis är skilsmässoadvokat och han sa innan jag gifte mig att jag absolut måste ha ett förord, för jag har samlat på mig en del pengar genom åren. Men jag sa att det kändes så jäkla fel, att jag inte skulle kunna gifta mig med henne om jag trodde att hon skulle sno av mina pengar. Min kompis tyckte att jag var dum i huvudet, säger Niclas Wahlgren i podcasten och fortsätter:

– Men när man står där och är nykär så vill man inte ha ett äktenskapsförord. Det känns fruktansvärt osexigt att bara ”vi ska gifta oss och lova varandra evig trohet, men när vi skiljer oss är femtio procent mitt”.

Laila Bagge och Niclas Wahlgren – en kärleksaga som slutade i bittert bråk 

Laila Bagge och Niclas Wahlgren på sitt bröllop.

Niclas Wahlgren vill inte svara på om han lärde sig någonting av att inte skriva äktenskapsförord tillsammans med Laila, men menar att han inte kommer att göra om det.

– Det vill jag inte säga… Men det var värt det i sådana fall. Men ska jag gifta mig igen så ska jag ha äktenskapsförord. För barnens skull, säger han.

Samtidigt menar Niclas Wahlgren att hans liv trots allt har blivit mindre kostsamt sedan Laila Bagge försvann ur det.

– Alltså, när man blir ensam så lägger man ju bara pengar på det man själv tycker är viktigt. Så livet blev ju nästan billigare för mig efteråt, säger han i podden och skrattar.

Laila Bagges nya hämnd på Niclas Wahlgren: ”Det tog hus i helvete”

I dag, två och ett halvt år efter skilsmässan, har Niclas Wahlgren kommit över förhållandet med Laila Bagge. Men det tog ett bra tag efter separationen innan radioprofilen mådde bra igen.

– Tyckte att livet var väldigt piss i ett år efter att vi separerade. Jag la mycket pengar på krogen och middagar ute. Det är patetiskt egentligen, säger han och fortsätter:

– Jag ville vara stark, självständig och gå vidare. Efter en månad låtsades jag att allt var jättebra, men det var det inte. Det var katastrof. Vi jobbade på samma jobb och allt, det var jätteknepigt. Det tog ungefär ett och ett halvt år, men till slut så funkade det.

Foto: IBL

Annons


Annons


Laddar