Nya skräckfilmen är så läskig att folk stänger av – baserad på sann historia

Nya skräckfilmen är så läskig att folk stänger av – baserad på sann historia
Verónica baseras på ett ouppklarat, mytomspunnet dödsfall och sägs vara minst lika läskig som The Conjuring.
Annons

En ny skräckfilm har precis nått Netflix evigt expanderande katalog. Verónica, från REC-regissören Paco Plaza, premiärvisades på Toronto International Film Festival förra året och har beskrivits som en spansk The Conjuring, vilket torde locka de flesta som gillar att skrämma upp sig själva bortom rimlighet.

Annons

Det som gör Verónica speciell är att den är baserad på en sann händelse som utspelade sig 1991, och som än i dag inte har kunnat förklaras.

18-åriga Estefanía Gutiérrez Lázaro gick på en katolsk skola i Madrid. Hon hade börjat intressera sig för ockultism och andlighet och i ett försök att kontakta sin väns döda pojkvän plockade hon och några vänner fram en Ouija-bräda (i princip en mer avancerad variant av anden i glaset).

Men att kontakta andar uppskattades inte på skolan så när en lärare upptäckte dem vräkte hon brädet i golvet. Efter det började Estefanía lida outgrundliga men; hon skakade, svettades och påstår sig höra röster som skrämde henne. För de troende var det uppenbart att hon besatts av djävulen. Hon togs in på sjukhus, men ingen lyckas diagnostisera henne. I augusti 1991 avled hon, skriver spanska ABC.

Men historien tar inte slut där.

Annons

Ett år senare ringer den döda flickans familj till polisen, skräckslagna. De vittnar om oförklarliga händelser i huset och fyra poliser tar sig till platsen. Där finner de flickans pappa irrandes omkring ute på gatan i novemberkylan. Inne i huset ser poliserna att familjen har talat sanning; en skåplucka som var helt stängd öppnades plötsligt; höga oljud kom från terrassen som polisen sen konstaterade var tom, och i polisrapporten kan man läsa om ”mystiska och oförklarliga” händelser.

Det är grunden för Paco Plazas film Verónica, som på Twitter omskrivs som ohanterligt läskig och som har 100% på filmsajten Rotten Tomatoes.

Se trailern här:

Ha en läskig filmkväll!

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

 

Dela på:
Annons
Laddar