Här hyllas Lill-Babs i TV4 – döttrarna uppträder med egenskriven låt

Här hyllas Lill-Babs i TV4 – döttrarna uppträder med egenskriven låt
En stjärna har slocknat på den svenska artisthimmelen. Minnena av Barbro ”Lill-Babs” Svensson lever dock alltid kvar. Se hennes mest minnesvärda ögonblick här.
Annons

Barbro ”Lill-babs” Svensson begravs imorgon i sin hembygd Järvsö i Hälsingland. Idag har allmänheten varit inbjuden till en minnesgudstjänst i storkyrkan i Stockholm där flera av hennes artistkollegor har uppträtt för att hedra den bortgångna stjärnan. Gudstjänsten sändes dessutom live på TV4.

Annons

Under gudstjänsten uppträdde bland annat Barbros döttrar, Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen att hylla sin mamma med en sång. Låten ”Om du inte fanns” är egenskriven av Kristin Kaspersen tillsammans med Malin Berghagens exmake Tommy Nilsson.

– Om inte du fanns skulle nog vi vara någon annan än i dag, sjunger döttrarna tillsammans i slutet av sången, och vänder sig mot en stor bild av Lill-Babs i kyrkan.

Under uppträdandet sågs flera gäster bryta ihop i tårar i kyrkan.

Foto: TV4

Lill-Babs slog igenom på 50-talet när hon sjöng i olika orkestrar. Tillsammans med sina musiker åkte hon runt i hela Sverige och har uppträtt på nästan varenda folkpark i hela Sverige. Hon blev känd för hela svenska folket när hon släppte låten Är du kär i mig ännu Klas-Göran? 1959. Två år senare fick hon representera Sverige i Eurovision song contest med låten April april.

Annons

Under sina år som artist har hon hunnit med ett antal stora krogshower, spelat i revyer och musikaler, varit programledare och ständigt turnerat runt i Sverige för att möta sin publik och sina fans. Den sista produktionen hon medverkade i var i SVT:s dramaserie Bonusfamiljen. Hon gick bort innan hon hann spela in en tredje säsong av serien.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson dog den 3 april i år efter en kort tids sjukdom. Hon blev 80 år gammal. 

HÄR kan du se sändningen.

Se Lill-Babs liv i bilder här:

FOTO: IBL

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…