Mendez revansch efter Mello-fiaskot: ”Everyday” har nått guld-status

Mendez revansch efter Mello-fiaskot:
Mendez låt "Everyday" ratades av den internationella juryn under "Melodifestivalens" final i lördags, men älskades av svenska folket. Nu är hans låt den första från Mellon att nå guld-status.
Annons

Mendez, eller Leopoldo Jorge Méndez Alcayaga, 42, som han egentligen heter fick lägst betyg av den internationella juryn under ”Melodifestivalens” final i lördags, däremot mottog han stor kärlek från svenska folket och fick tredje mest röster av dem. Tyvärr räckte inte det utan han kom ändå sist.

Annons

Men kärleken från svenska folket har nu gett utdelning. Universal Music Sweden skriver i ett pressmeddelande att ”Everyday” är det bidrag som hittills streamat mest av alla. Låten ligger i skrivande stund trea på Spotifys topp 50-lista och är den första låten från ”Melodifestivalen”att nå guld-status.

Mendez slog igenom år 2000 med hiten ”Razor tongue”. Han har tävlat i ”Melodifestivalen” tre gånger, 2002 kom han tvåa med låten ”Adrenaline” och året efter uppträdde han med ”Carnival”, som tyvärr inte tog sig till finalen.

Annons

För tio år sedan flyttade han tillbaka till hemlandet Chile där han förutom att ha en framgångsrik popkarriär även hunnit producera en egen dokusåpa med sin familj i sann Kardashian-anda. ”Los Méndez”, som tv-programmet hette, sändes i fyra säsonger. 2016 ställde han även upp i borgmästarvalet i hemstaden Valparaíso.

I sommar kommer Mendez att turnéra med showen Diggiloo.

FOTO: IBL

Dela på:
Annons
Laddar