Melodifestivalen 2018: Emmi Christensson – allt du behöver veta om henne

Melodifestivalen 2018: Emmi Christensson – allt du behöver veta om henne
Emmi Christensson tävlar med "Icarus" i deltävling fyra av Melodifestivalen 2018. Men vem är artisten? Vi har svaret!
Annons

Emmi Christensson, 33, tävlar i deltävling fyra av Melodifestivalen 2018 med bidraget ”Icarus”. Låten är skriven av  Thomas G:son, Christian Schneider, Andreas Hedlund och Sara Biglert och blir artistens debut i tävlingen.

Annons

Sångerskan har tidigare synts i flera populära SVT-program som ”Så ska det låta”, ”Allsång på Skansen” och ”Moraeus med mera”, men det är första gången hon deltar i schlagern. Emmi Christensson är snarare mer känd från musikalscenen, där hon arbetat de senaste tio åren.

Emmi Christensson har synts i olika uppsättningar av kända musikaler som ”Sound of music”, ”Mamma mia” och ”West side story”, men mest känd är hon för sin roll som Christine Daaé i ”Phantom of the opera”. 2014 fick hon rollen på Her Majesty’s Theatre i London och spelade rollen över 300 gånger fram till 2016. Då flyttade hon rollen till Sverige och fortsatte spela ”Fantomen på operan” mot Peter Jöback, 46, på Cirkus i Stockholm.

Förutom musikaler så har Emmi Christensson även sjungit nationalsången inför landskampen mellan Sverige och Island på Råsunda fotbollsstadion 2007. Dessutom gör hon rösten till Belle i Disney-filmen ”Skönheten och Odjuret” som kom förra året.

Annons

Emmi Christensson kommer från Vessigebro i Halland och har studerat på Sturegymnasiet i Halmstad. Hon är även lillasyster till operasångerskan Malin Christensson.

Artisten har en pojkvän som heter Teodor Geigant.

Se bilder ur Emmi Christenssons karriär och liv:

SE OCKSÅ: Grädd-challenge med Liamoo – svarar på pinsamma frågor

Foto: IBL

Dela på:
Annons
Laddar