Mello-aktuella Kalle Moraeus om kärleksvalet: ”Så jädra skönt…”

Mello-aktuella Kalle Moraeus om kärleksvalet: ”Så jädra skönt...”
Kalle Moraeus skilde sig för fyra år sedan. Sedan dess har han försökt att anpassa sig till livet som singel, något som stundtals varit jobbigt för musikern. Men nu har Kalle Moreus tänkt om...
Annons

I kväll tävlar artisten Kalle Moraeus, 54, i Melodifestivalen med låten ”Min dröm”, i hopp om att knipa en av de åtråvärda finalplatserna. Men på det privata planet har Kalle Moraeus liv inte riktigt varit en dröm de senaste åren. När skilsmässan från frun Anita Moraeus, 52, blev offentlig 2014 var allt svart, men allt eftersom har Kalle tagit sig tillbaka. Idag mår han bra och trivs med tillvaron i livet.

Annons

– Det är inte lätt att anpassa sig till det livet som 51-åring, efter mer än 20 år tillsammans med en annan människa. Det sägs att det tar tre år för en sorg att läka ut och det får jag kanske rikta in mig på, sa han strax efter skilsmässan i en intervju till Året Runt.

Idag kan han däremot blicka tillbaka och känna sig nöjd med livet som singel. Kärleksrelationen till sig själv är något han lärt sig uppskatta mer och mer med åren. Att vara singel är inget han längre tycker är ensamt och jobbigt, snarare tvärtom:

– Jag tycker att det är så jädra skönt. Jag har blivit så bekväm i det här med att vara själv! Jag gillar verkligen att vara själv. Jag tänker såhär att en dag står det nån där och då får det bli så, säger han till Aftonbladet och betonar att han än så länge inte hunnit dejta något:

– Nej, jag går inte och letar och jag jagar inte, säger han.

Men några dejtförslag har däremot dykt upp. På senare tid har han nämligen blivit uppvaktad ett flertal gånger.

Annons

– Det händer ja. Det kommer lite trevliga förfrågningar och snälla människor som skriver. 99,9 procent tjejer och en man faktiskt. Jag tackar för förfrågan och ber om att få reservera mig, återkom om ett år får vi se, säger han.

För uppvaktningarna har strömmat in till Kalle Moreus – både på mail och telefon. Någon enstaka gång har det till och med knackat på dörren. Då har kvinnorna nystat in det de egentligen vill säga.

– ”Jag har ärvt en fiol, kan du säga om den är värd mycket pengar?”, säger de då. Det har hänt säkert tre fyra gånger att de har klivit rakt in i hemmet!

Men Kalle Moreus tycker inte att det är otäckt att de kommit så nära inpå:

– Nej, det är inte så farligt, jag kan alltid hantera folk, avslutar han.

Foto: Ibl

Dela på:
Annons
Laddar