Maxine i tårar efter magstarka scenerna i Farmen

Maxine bryter ihop under slakten i Farmen.
I måndagens avsnitt av Farmen ska deltagarna slakta två hönor och en gris. Men slakten blir mer känslosam än många förväntat sig.
Annons

I årets omgång av Farmen i TV4 är det dags för deltagarna att slakta djur för att få mat på bordet. Som vanligt får de hjälp för att slakten ska gå till på rätt sätt och i år är det Hans Vincent som står vid rodret.

Annons

I förväg har Farmen-deltagarna byggt en slaktbänk och en ställning för att ta hand om djuren efter slakten. Reglerna i Farmen säger också att den som vill äta av köttet också ska vara med vid själva slakten. Alla Farmen-deltagare väljer att vara med, även om det för vissa blir riktigt jobbigt.

– När vi fick höra att vi skulle slakta blev jag jätteglad – de första sekunderna. Sen kom jag på att det kanske inte är så jävla kul att se när slakten är igång. Om man möter djurens blick och bara ser deras skräck. Usch! säger Farmen-deltagaren Therese Wendersten, 27.

Gråter när hönan dör

Deltagarna får i uppdrag av Hans Vincent att hämta två hönor och ett vedträ. Redan då tycker Farmen-deltagaren Maxine Lindin, 21, att det börjar kännas jobbigt. Hon slår händerna för ansiktet och vänder sig bort.

– Jag tyckte det kändes skitkul att vi skulle slakta, faktiskt. Men sen blev det vad det blev. Jag tyckte det var extremt jobbigt, säger Maxine Lindin i programmet.

När Hans Vincent placerar den första hönan på slaktbänken och slår den i huvudet med ett vedträ brister det för Maxine. Hon börjar gråta och får tröstas av sina kamrater på Farmen.

Maxine Lindin förklarar den starka reaktionen.

– Jag blev nog så känslig på grund av att jag tycker att ett djur är som en människa. Att se någonting som lever och sen döda det, det var inte roligt för mig alltså. Jag tyckte det var sjukt jobbigt, säger hon.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…